KIRIKKALE
25°

Atatürk Ortaokulu’nun son durumu belli oldu!

Kırıkkale şehir merkezinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu gerekçe gösterilerek yıkılan Atatürk Ortaokulu’nun son durumu netlik kazandı. İnşaat çalışmalarında durdurma kararı alınan bölgede su çıkması nedeniyle de güçlendirmeler yapıldı.


FORE KAZIK İLE GÜÇLENDİRME YAPILDI
Geçtiğimiz yıl Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve yıkılarak yerine yenisinin yapılma kararı alınan Atatürk Ortaokulu’nun son durumu netlik kazandı. İnşaat çalışmalarının tabanda su çıktığı gerekçesiyle durdurulan bölgede temel sağlamlaştırma ve fore kazık sistemiyle çalışmalar gerçekleştirildi. İnşaat çalışmalarının durduğu Atatürk Ortaokulu ile ilgili son durum hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın konuştu.

HALK EĞİTİM MERKEZİ YIKILMAYACAK
Aydın, Atatürk Ortaokulu yatırım çalışmasının Kırıkkale’ye yapılacağını söyledi. Bu bölgeyle ilgili vatandaşların okulun başka bölgeye taşınması talebini de değerlendirdiklerini dile getiren Aydın, “Konuyla ilgili son kararı Milli Eğitim Bakanlığımız verecek. Bölgenin mesire alanı şeklinde Cumhuriyet Meydanı’na katılmasına yönelikte çalışma yapılabilir, yeniden okulda yapılabilir. Bununla ilgili son kararı Milli Eğitim Bakanlığı verecek. Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olduğu yerde bulunan Halk Eğitim Merkezi de yerinde duracak.”

BAKANLIĞIN KARARI BEKLENİYOR
Atatürk Ortaokulu’nun Kırıkkale’ye kazandırılan bir yatırım olduğunu belirten Aydın, bu konuda yatırımın bu bölgeye ya da başka bölgeye yapılmaması noktasında herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Bu yatırımın Kırıkkale’ye kesin yapılacağını ifade edene Aydın, “Atatürk Ortaokulu yapılacak. Bakanın talimatı bekleniyor. Bu bölgede Milli Eğitime ait arsalar var. Kendi enerjisini üreten bir okul yapacağız. Yık yap projeleri kapsamında yıkılan her okul yapılmak zorunda. En kısa zamanda yeniden yapılacak. Kırıkkale'ye gelen yatırım asla geri gitmeyecek" dedi.

Haber:Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Askeri kışlalarda Kırıkkale yemeği çıkacak 

İlginizi Çekebilir

Botunuzu, montunuzu çıkartın! Kış geliyor

İlginizi Çekebilir

Su tahliye borusuna sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

12961

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171