KIRIKKALE
25°
07:31

Öğleye kalan Süre

Ekonomiye kadınlardan salçalı destek

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Yahşihan Belediyesi tarafından kurulan Domates Kurutma Sahası’nı ziyaret etti. Burada salça kaynatan kadınlarla ile sohbet eden Tekbıyıkoğlu, salça kazanının da başına geçti. 


SALÇA KAZANLARI KAYNAMAYA BAŞLADI
Yahşihan Belediyesi, Asya Sara Anonim Şirketi işbirliği ile tarımda devamlılığı sağlamayı amaçlayan bir proje geliştirmiş ve 90 dönümlük bir alana 150 bin domates fidesi ekmişti. Geçtiğimiz günlerde Yahşihan domateslerinin ilk hasadı yapıldı. Hasadın yapılmasının ardından bazı domatesler kurutulmak üzere kurutma alanına alınırken, diğer domatesler ise salça kazanlarında kaynamaya başladı. 

TEKBIYIKOĞLU, KAZANIN BAŞINA GEÇTİ
Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ise domates kurutma alanı ve salça yapım alanını ziyaret etti. Vali Tekbıyıkoğlu, salça kazanının başına geçerek bir süre salça kaynattı. Tekbıyıkoğlu’na ziyaret esnasında eşlik eden Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ise domates fidelerinin dikilmesi, toplanması, kurutulması ve salça haline getirilmesi işlemleri ile ilgili bilgiler verdi. 

YAHŞİHAN’DAKİ HER EVE ÜCRETSİZ DOMATES KURUSU
90 dönümlük alandan yaklaşık 250 ton domatesin elde edileceğini belirten Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, kurutma tesisinde kurutulacak olan domateslerin Çin, Polonya, Almanya, Finlandiya, Katar ve İtalya olmak üzere 7 ülkeye ihraç edildiğini açıkladı. Projenin ilk aşamasında yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlandığını belirten Türkyılmaz, domates kurularının Yahşihan’da bulunan 6 bin haneye 100’er gramlık paketler halinde, ücretsiz olarak dağıtılacağını da belirtti. 

KADINLAR EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR
Öte yandan, Kırıkkale Kadın Statüsünü Güçlendirme Derneği üyesi kadınlar ise Yahşihan Belediyesi’nden satın aldığı domatesler ile salça yaptı. Yapılan salçaların satışa sunulacağını belirten Kırıkkale Kadın Statüsünü Güçlendirme Derneği Başkanı Özlem Özcan, bu sayede kadınların ev ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti. 

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Depremzede çocuklar için çadırda sinema etkinliği

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da bu bayram da gelenek bozulmadı

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz’dan Yahşihanspor oyuncularına moral yemeği

Haber Yorumları

Yorum Yaz

24805

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171