KIRIKKALE
25°
04:17

Öğleye kalan Süre

Mehmet Saygılı, aday adaylığı başvurusu yapmayacak!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yaklaşan 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimi kapsamında aday adaylığı başvurusunda bulunmayacak.


ADAY ADAYLIK TARİHİ UZATILDI
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimin heyecanı şimdiden başladı. Aday adayları siyasi partilerin kapılarını çalarken, yeni dönem için mevcutta bulunan belediye başkanlarının tekrar aday olup olmayacağı merak ediliyor. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yaklaşan 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimi kapsamında aday adaylığı başvurusunda bulunmayacak.

İSTİFA SÜEÇLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
AK Parti'de daha önce 17 Kasım'a kadar devam edeceği açıklanan yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvurularının 22 Kasım'a kadar uzatıldığı duyuruldu. AK Parti’nin seçim takvimini açıklayan AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, aday olmak isteyenler için başlayan istifa sürecinin 1 Aralık'ta sona ereceğini anımsattı. Yavuz, 1 Ocak 2024 itibariyle da seçim süreci ve seçim takviminin devreye alınacağını ve sürecin resmen başlayacağını söyledi.

SAYGILI NEDEN BAŞVURU YAPMAYACAK?
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı da yakından ilgilendiren konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yavuz, partinin MKYK ve MDK gibi merkez organları üyelerinin müracaatta bulunmayacağını ifade etti. Yavuz, "İl ve ilçe başkanlarımızdan da almayacağız ama il başkanları 3 kademe; ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları il başkanını da kapsayacak şekilde müracaatlarını almıyoruz. Mevcut belediye başkanlarımızın tamamından müracaat almayacağız. Çünkü biz onları zaten müracaat etmiş olarak kabul ediyoruz ve değerlendirmeye tabi tutuyoruz." dedi.

SEÇİM ERTELENEBİLİR Mİ?
"Mevcut belediye başkanlarından başvuru alınmayacağı ve başvurmuş kabul edilecekleri" yönündeki ifadesi anımsatılarak, "Milletvekillerinden başvuru almayacak mısınız?" sorusu üzerine Yavuz, "Milletvekillerimizin kendilerine o görev takvim edilmediği sürece Meclis çalışmalarından başını kaldırarak aday müracaatında bulunacaklarını düşünmüyorum. Dolayısıyla milletvekillerimizden de aday müracaatı almayacağız." yanıtını verdi.

Haber:Ahmet Gökdemir


 

İlginizi Çekebilir

Türk Yapı Emlak’tan sivil toplum kuruşlarına ziyaret 

İlginizi Çekebilir

TSO’da 100. yıl kutlaması

İlginizi Çekebilir

Uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

44978

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171