KIRIKKALE
25°
03:34

İmsak'a Kalan Süre

Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerle kutlanacak 

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, 2022 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu. 


CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI
2022 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, “Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl “Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ramazan Ayı” gibi vesileler ile önemli konuları kamuoyunun gündemine taşımaktadır” dedi. Bu yıl tarihlerinin yakın olması göz önünde bulundurularak Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın birlikte kutlanmasına karar verildiğini ifade eden Yaşar, “Hafta teması ve hafta vesilesiyle düzenlenecek olan “Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu”nun konusu ise “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olarak belirlenmiştir” dedi. 

HATİMLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK 
Yaşar, hafta boyunca gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında şu ifadelere yer verdi; “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası, her yıl olduğu gibi bu yıl da Müftülüğümüzce tertip edilecek programlarla etkili ve verimli bir şekilde kutlanacaktır. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, istiklal ve istikbali uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz; Kur’an kursu, cami ve müştemilatının yapımı, bakımı, onarımı vb. işlerin yapılması hususlarında hizmeti geçen hayırsever vatandaşlarımız ve din görevlilerimizden vefat edenlerin ruhlarına bağışlanmak üzere tüm cami ve Kur’an kurslarımızda hatimler okunmaktadır.”

AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
“30 Eylül – 07 Ekim 2022 tarihleri arasında verilen vaazlarda haftanın teması olan “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konusuna ağırlıklı yer verilecektir. 30 Eylül 2022 Cuma günü  saat 14.00’te Nur Camii Konferans Salonunda Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı gerçekleştirilecektir. Programda Kur’an tilaveti, tasavvuf musikisi dinletisi icra edilecektir. Ayrıca cami, Kur’an kursu yapımında ve yaşatılmasına katkı veren dernek yönetimi, hayırseverler ve cami görevlileri ile emekli din görevlilerine teşekkür belgesi verilecektir.  2 Ekim 2022 Pazar günü Nur Camii’nde geniş katılımlı Sabah Namazı Buluşması tertip edilecektir.”

TÜM CAMİLERDE VAAZ PROGRAMI DÜZENLENECEK 
“Programda Hacı Bayram-ı Veli Camii Emekli İmam Hatibi Abdulkadir Şehitoğlu, Hacı Bayram-ı Veli Camii İmam Hatibi Yunus Koçan ve Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı tarafından Kur’an ziyafeti verilecektir. 6 Ekim 2022 Perşembe günü öğle namazından önce başta Nur Camii olmak üzere tüm camilerimizde vaazdan önce cami görevlilerince geçmişten günümüze camilerimizde din hizmetinde bulunmuş hademe-i hayrat ile cami ve Kur’an kursu inşa ettiren, inşasına katkı veren,  bakım, onarım, çevre tanzimi ve temizlik faaliyetlerine katkı sağlayan hayır sahipleri ve cami cemaatinden vefat edenlerin ruhlarına ithafen Kur’an ziyafeti programları icra edilecektir.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLECEK
“6 Ekim 2022 Perşembe günü din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik gerçekleştirilecek Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten’in konuşmacı olarak katılacağı “İrşat: Rabbimizin Yoluna Hikmetle ve Güzel Öğütle Çağırmak” konulu konferansta Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle personelimiz arasında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilecektir. 7 Ekim 2022 Cuma günü idrak edilecek Mevlit Kandili münasebetiyle başta Nur Camii olmak üzere tüm camilerimizde akşam ile yatsı namazı arasında mevlid-i şerif, Kur’an tilaveti, tesbihat, dua ve vaaz içerikli geniş katılımlı Mevlid Kandili Özel Programı tertip edilecektir. Ayrıca 07 Ekim 2022 Cuma günü 11.30–12.00 saatleri arasında tüm Kur’an kurslarımızda Mevlid Kandili Özel Programı tertip edilecek, hatim duası yapılacaktır.  Ayrıca Mevlid-i Nebi Haftası İle Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Müftülüğümüz personeli tarafından ortaokul ve liselerde konferans, cami- engelli, cami-çocuk, cami-genç, cami kadın aile buluşmaları; resmi kurum, esnaf, şehit yakını ve gazi, hasta, sevgi evi ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Kadın-erkek, yaşlı-genç tüm kardeşlerimizi “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” programlarımıza davet ediyor, camilerimizin asli fonksiyonlarını yerine getirmesinde, yapımında ve yaşatılmasında maddi ve manevi katkısı bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza ve din görevlilerimize teşekkür ediyor, ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

İlginizi Çekebilir

‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ programı gerçekleşti

İlginizi Çekebilir

Murat Övüç’ün Kırıkkale etkinliği tepkiler nedeniyle iptal edildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

65394

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171