KIRIKKALE
21°
01:2

Akşam'a Kalan Süre

Tekbıyıkoğlu: “Sevgi, bütün çocukların hakkıdır”

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, “Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeniyle açıklamalarda bulundu. Tekbıyıkoğlu, “Unutulmamalıdır ki sevgi, eğitim, yaşam, sağlık ve korunma hakkı çocukların en doğal haklarıdır. Bu hakları sunmakta sosyal devlet olmanın ger


HEPİMİZİN ORTAK ARZUSUDUR 
Tekbıyıkoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabulü olan 20 Kasım, her yıl “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır. Geleceğimizin teminatı, gözbebeğimiz yavrularımızın haklarını korumak, barış ve huzur dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini sunarak, onlara aydınlık bir gelecek hazırlamak, doğuştan hakları olan çocuklarımıza sağlıklı hayat sunmak, barınmalarını ve eğitimlerini sağlamak iyi bir gelecek hazırlamak hepimizin ortak arzusudur.

SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREĞİDİR
“Unutulmamalıdır ki sevgi, eğitim, yaşam, sağlık ve korunma hakkı çocukların en doğal haklarıdır. Bu hakları sunmakta sosyal devlet olmanın gereğidir. Devlet ve millet olarak bizlere düşen görev, milletimizin varlığının en büyük güvencesi olan çocuklarımızın sağlıklı, güçlü, bilgili, kültürlü ve analitik düşünerek kendisine güvenen, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmek, geleceğe hazırlamak hepimizin ortak görev ve sorumluluğu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle “Dünya Çocuk Hakları Gününü” kutluyor, çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, sevgi ve huzur dolu bir yaşam diliyorum” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Girişimci kadınlar, ürettikleriyle ev ekonomisine katkı sağlıyor

İlginizi Çekebilir

647 kişi özel sektörde iş buldu 

İlginizi Çekebilir

Afrikalı kadın kursiyerler eğitime başladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

66911

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171