KIRIKKALE
21°

Afrikalı gönül elçilerinden Yahşihan’a ziyaret 

TİKA ve Merhamet İslami Eğitim ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle Afrika kıtasında bulunan Çad ülkesinden Kırıkkale’ye kurs almak için gelen kursiyerler, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ı ziyaret ettiler. 


60 GÜN EĞİTİM ALACAKLAR
Kırıkkale Valiliği himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Halk Eğitim Merkezi’nde 9 Eğitmen tarafından, Kuaförlük, Estetiysen, Aşçılık ve Pastacılık ile Türkçe Dil Eğitimi verilmesi için Afrika Çad’dan TİKA ve Merhamet İslami Eğitim ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle ülkemize gelen 11 bayan kursiyer, , Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ı ziyaret ettiler.  Toplam 60 gün sürecek eğitim süresince Kırıkkale’de kalacak olan kursiyerlere, Kırıkkale’nin tarihi ve kültürel yerleri tanıtılacak.  Bu çalışmanın önemine vurgu yapan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, çalışma kapsamında emek verenlere teşekkür etti. 

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK 
Merhamet İslami Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Mustafa Sadıç, derneklerinin Kırıkkale'deki sığınmacılara yardım etme amacıyla kurulduğunu söyledi. Bugüne kadar binlerce sığınmacı ve ihtiyaç sahibine gıda, giyecek, eşya ve nakdi yardımda bulunduklarını belirten Sadıç, "Daha sonra Suriye'de yardımlarımız devam etti ve muhtelif bölgelerde 14 dikiş kursu açıldı. Ardından Kamerun ve Çad'a yöneldik. Buralarda yaklaşık 110 su kuyusu açtırdık, 20 Kur'an kursu yaptırdık ve binlerce kurban kesildi. Bu bölgelerde aniden gelişebilen olaylara da hemen müdahil olduk. Yine sünnetler ve katarakt ameliyatları yaptırdık. Geçen yıl da TİKA aracılığıyla Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çadlı 100 engelli kardeşimize tekerlekli sandalye dağıttık." diye konuştu.

Haber: Burak Çalışkan

 

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi’nden içleri ısıtan hizmet

İlginizi Çekebilir

Osman Türkyılmaz, MHP'den başvuru yapacak

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz, büyük Filistin mitingine katıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

80638

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171