KIRIKKALE
25°
03:18

Öğleye kalan Süre

Aile ve Gençlik Fonu kuruluyor

Haftalık çalışmasına 14 Kasım Salı günü başlayacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bu hafta 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifinin de görüşmelerine başlanacak.


PLAN AÇIKLANDI
TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan çalışma planına göre, haftalık çalışmasına 14 Kasım Salı günü başlayacak Genel Kurulda Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek.
Teklife göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz Aile ve Gençlik Fonu kurulacak.

KURUL 5 KİŞİDEN OLUŞACAK
Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı'ndan olmak üzere 5 kişiden oluşacak.

KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK
Fon Yönetim Kurulu, kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirleyecek. Ayrıca Fon'a ilişkin mali veriler, en geç 6'şar aylık dönemler itibarıyla kamuoyu ile paylaşılacak.

BAKANLIKLARIN BÜTÇELERİ BELLİ OLUYOR
Öte yandan Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise 2024 bütçesinin görüşmelerine devam edilecek. Komisyonda yarın Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, 14 Kasım Salı günü Milli Eğitim Bakanlığının, 15 Kasım Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanlığının, 16 Kasım Perşembe günü Milli Savunma Bakanlığının, 17 Kasım Cuma günü de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçelerinin görüşülmesi bekleniyor.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Pençe-Kilit Operasyonundan acı haber

İlginizi Çekebilir

Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün ihtiyaçları giderilmeli

İlginizi Çekebilir

Öztürk, TBMM’de çiftçilerin desteklenmesini istedi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

33247

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171