KIRIKKALE
25°
04:33

İmsak'a Kalan Süre

Anneler ve adaylarına süt eğitimi verildi

‘1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası’na dikkat çekmek amacıyla Yüksek İhtisas Hastanesi ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde anne ve anne adaylarını anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında stantlar kurularak bilgilendirme yapıldı.



ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ 
Her yıl 1-7 Ekim tarihleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Dünya Emzirme Günü” olarak kabul edilmekte ve çeşitli faaliyetler düzenlenmekte. Bu Etkinlik kapsamında Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde anne ve anne adaylarını anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında stantlar kurularak bilgilendirme yapıldı. Etkinlik sonunda ise anne ve anne adaylarına farkındalığı artırmak amacıyla tanıtıcı el broşürleri ve hediyeler verildi. Aynı zamanda Sağlıklı Yaşam Merkezimizde anne ve anne adayları ile çalışan sağlık personellerine eğitim düzenlendi. 

DOĞUMDAN YARIM SAAT SONRA BAŞLANMALI
Etkinlikte açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, bebeğinize en iyi armağan anne sütüdür, emzirmeye doğumdan sonra ilk yarım saat içinde başlanmalıdır. Emzirmeye ne kadar erken başlanır ise süt üretimi o kadar çok ve uzun süreli olmaktadır.  Sütün bol ve uzun süre gelebilmesi için sık sık ve bebek her istediğinde emzirilmelidir. Gece emzirmeleri mutlaka yapılmalıdır. Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli, 6 aylık olunca ek gıdalara başlanmalı, emzirmeye ise 2 yıl veya daha uzun süre devam edilmelidir. İfadelerini kullandı.

ENFEKSİYONLARA KARŞI KORUYOR
Uzmanların yaptığı araştırmalara göre, anne sütü bebeklerin ilk 6 ay boyunca beslenmesi için en ideal besin olduğu ve anne sütü ile beslenen bebeklerde alerjik hastalıklar, zatürre, ishal’in daha az görüldüğü açıklandı.

BEBEK NASIL EMZİRİLİR?
“Bebeğin başı ve vücudu tam alarak anneye dönük olmalıdır. Emzirirken bebeğin ağız içerisine hem meme başı, hem meme başının çevresindeki koyu renkli kısım tamamen girmelidir, sadece meme ucunun emilmesi ile yeterli süt bebeğin ağzına gelmediği gibi, zamanla meme ucunda ağrı ve çatlaklar oluşur. Her emzirmede her iki meme birlikte kullanılmalıdır. Emzirmeye daima bir önceki emzirmede bırakılan memeden başlanmalıdır. Meme temizliğinde sadece anne sütü kullanılmalıdır. Anne dengeli beslenmeli, fırsat buldukça uyumaya ve dinlenmeye çalışmalıdır. Annenin günlük sıvı alımı artırılmalıdır” dedi.

Haber: Burak Şenol 

İlginizi Çekebilir

Jandarma’dan sokak hayvanlarına sıcak yuva 

İlginizi Çekebilir

Vali Makas’tan Pazar esnafına hayırlı işler ziyareti 

İlginizi Çekebilir

Vali Makas ziyaretçileri kabul ediyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

35422

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171