KIRIKKALE
21°
05:12

İmsak'a Kalan Süre

Aşçı Hüseyin Şipal, Osmanlı mutfağını tanıtacak

Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Kırıkkale Temsilciliği, Osmanlı mutfağını konu alan kısa metraj belgesel film çekimlerine davet edildi.


BELGESEL FİLM ÇEKİMLERİNE DAVET EDİLDİ 
Kırıkkale’nin yöresel lezzetlerini ülke genelinde duyurmak amacıyla çalışma gerçekleştiren Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Kırıkkale temsilciliği, son olarak Bursa’nın İnegöl ilçesinde Osmanlı mutfağının tanıtımını yapacak. Şef Hüseyin Şipal ve Burhan Türkoğlu, Selçuklu ve Osmanlı mutfağı konulu kısa metraj belgesel film çekimlerine davet edildi. 


GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK 
Şef Şipal, bu belgeselin Türk gastronomisinde ecdat mutfağının gelecek nesillere aktarılmasında referans olacağını söyledi. Ayrıca kendisinin Türk mutfağında ihtisas alanının geleneksel ve yöresel Türk mutfağı olmasından ötürü ecdat mutfağının aktarılmasında önemli isimlerinden olan şef Burhan Türkoğlu ile aynı projede görev almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çekimler, Şubat ayında Kestel kalesi ve İnegöl çevrelerinde başlayacak. 

Haber: Burak Çalışkan 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43435

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171