KIRIKKALE
26°
05:34

Öğleye kalan Süre

Asgari ziyaretçi sayısına ulaşamayan siteler ilan alamayacak

Yaklaşık 6 ay önce gazeteleri bulunan internet sitelerine uyum amacıyla sağlanan ‘Resmi İlan’ desteğinde son viraja girildi. 1 Ekim itibariyle uyum süreci tamamlanacak, asgari ziyaretçi sayısına ulaşamayan internet sitelerinin ilanları askıya alınacak.


6 AYLIK UYUM SÜRECİ BİTİYOR 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Basın İlan Kurumu’nun daha ilkeli, sağlıklı ve doğru haber kaynağı için yapılan dezenformasyonu ile oluşturulan internet haber sitelerinin ilan almasına yönelik çalışmalarda sona yaklaşıldı. Basın İlan Kurumu’nun Türkiye genelinde gazeteleri bulunan medya sektörleri için internet sitelerine yönelik ilan alma hakkı için tanıdığı 6 aylık uyum sürecinde sona doğru gelindi.  1 Ekim itibariyle yapılacak olan denetimler sonucunda asgari ziyaretçi sayısına ulaşamayan internet sitelerinin ilanları askıya alınacak.

BİK ANALİTİK BAZ ALINACAK 
Basın İlan Kurumu tarafından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Daha önce de tarafınıza bildirildiği üzere "BİK Analitik" baz alınarak 1 Ekim 2023’ten itibaren asgari ziyaretçi trafik şartlarını sağlayamayan internet haber sitelerinin ilanları askıya alınacaktır. Asgari ziyaretçi trafik şartlarını sağlayamayan internet haber siteleri “yeni yayın” sayılmayacaktır.” 

DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK 
“Ancak ihlal 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren 6 ay içerisinde giderilmezse “yeni yayın” sayılacak olup, bu süre zarfında istenen trafik verilerini yakalayan internet haber siteleri yeniden resmi ilan yayınlama hakkına sahip olabileceklerdir. Konu ile ilgili anlaşılmayan durumlarda Ankara Bölge Müdürlüğümüz ile irtibata geçebilirsiniz. Bilgilerinize sunar, hayırlı çalışmalar dileriz” ifadesine yer verildi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Bahattin Akyön’den AK Parti’ye ziyaret

İlginizi Çekebilir

Doğalgaz kullananlar asla bunu yapmayın!

İlginizi Çekebilir

Otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

15423

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171