KIRIKKALE
25°
06:23

Öğleye kalan Süre

Asırlık tren garları hizmetlerini sürdürüyor

Cumhuriyet'in ilk 15 yılında (1923-1938) yapımı tamamlanan demir yolu ve garların birçoğu, halen tarihi dokusu bozulmaksızın hizmet vermeye devam ediyor.


Anadolu Ajansının (AA), Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle hazırladığı dosya haberler kapsamında derlediği bu haberde, Cumhuriyet'in ilk yıllarında inşa edilen demir yolları ve garlar ele alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgiye göre, Türkiye'de Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında birçok ilde demir yolu ve gar inşa edildi.

Bu kapsamda, Bilecik-Kütahya-Eskişehir hattında 1923'te yapılan ahşap köprü, yangın tehlikesi nedeniyle 1924'te yıkıldı. Yeniden inşa edilen ve 2 Aralık 1926'da tekrar hizmete alınan köprü halen yük taşımacılığında kullanılıyor.

Kayseri Bölge Müdürlüğü

Kayseri'deki tren garı 1927'de hizmete girdi. Söz konusu gar üzerinden halen Ankara-Kayseri-Sivas güzergahında seferler düzenleniyor.

Cumhuriyetin ilk yıllarında hizmete alınan Sivas-Samsun Tren Yolu Hattı'nda da yaklaşık 6 ay önce yapılan modernizasyon çalışmalarının ardından yeniden yolcu taşınmasına başlandı.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki tren garı da 1937'de hizmete açıldı, gar hizmetini sürdürüyor.

Sakarya Bölge Müdürlüğü

Kırıkkale'nin Irmak köyünden Zonguldak'a kadar uzanan demir yolu hattında Karabük-Zonguldak arası yolcu taşımacılığı devam ediyor. Turizm amaçlı da kullanılan hatta sefer yapan tren, Ankara'dan kalkıyor Eskipazar ilçesine geliyor, (Hadrianapolis Antik Kenti'ne), ardından tarihi Karabük Garı'na ve Türkiye'nin en büyük blok ormanlarının bulunduğu Yenice ilçesine gidiyor. Daha sonra Çaycuma-Filyos-Zonguldak hattında ilerliyor.

İlginizi Çekebilir

Yavrularım ülkenizi terk etmeyin!

İlginizi Çekebilir

Ankara-Kırıkkale-Delice otoyol ihalesi ertelendi 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Cumhuriyet için 100 fidan toprakla buluştu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

60666

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171