KIRIKKALE
14°
03:10

Öğleye kalan Süre

ATM'lerde yeni dönem!

ATM'lerde yeni dönem!


SİSTEMLERİ GELİŞTİRMEYE BAŞLADI

Kullanıcıların para çekme, bakiye sorgulama ve para transferi gibi işlemlerinde karşılaştıkları dolandırıcılık yöntemlerinin önüne geçmek için yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Artık, ATM'lerden para çekerken belirli bir belgenin yanınızda bulundurulması zorunlu hale geliyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarına karşı daha sıkı önlemler almak için şifre düzenlemesi yaparken, bankalar da ATM’lerde ek güvenlik sistemleri geliştirmeye başladı.

RİSKLERE KARŞI KORUMAYI HEDEFLİYOR

Kırıkkale’nin yoğun temposunda, kullanıcılar 7/24 erişim avantajı ile ATM’lerden işlem yaparken dolandırıcılık olaylarına maruz kalma riski taşıyor. Bu nedenle, bankalar özel sigorta paketleri oluşturarak müşterilerini olası risklere karşı korumayı hedefliyor. Yeni güvenlik önlemleri kapsamında, bankaların geliştirdiği sigorta paketleri, ATM çevresinde meydana gelen gasp ve kapkaç olaylarının yanı sıra, kartların kopyalanması gibi durumlara karşı da koruma sağlamayı amaçlıyor.

GÜVENCE SUNACAK

Ayrıca, kimlik güvenliğine odaklanan sigorta ürünleri, kimlik bilgilerinin çalınması veya kaybolması durumunda meydana gelebilecek dolandırıcılık işlemlerine karşı da güvence sunacak. Bu düzenlemeyle birlikte, Kırıkkaleli vatandaşların ATM'den para çekerken yanlarında o belgeyi bulundurmaları gerekecek. Bankalar, bu sigorta kapsamına yalnızca kendi kartlarını değil, müşterilerin diğer banka kartlarını da dahil edeceklerini duyurdu. Kırıkkale’de uygulamaya konulan bu yeni önlemler, vatandaşların güvenli bir şekilde bankacılık işlemlerini gerçekleştirmelerine katkı sağlayacak.

 

İlginizi Çekebilir

Öz Sağlık İş’ten depremden etkilenen üyelere destek

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de şehitlere büyük saygısızlık! Kim bu Vandallar?

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale büyükşehir mi oluyor?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48861

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171