KIRIKKALE
19°
01:23

Akşam'a Kalan Süre

Barajlara 183 bin balık bırakıldı 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından su kaynaklarında balık çeşitlerinin ve sayılarının artması amacıyla proje kapsamında balık bırakıldı. Kapulukaya ve Sulakyurt Baraj göllerine toplamda 183 bin adet balık bırakıldı.


PROJE KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİ 
Kırıkkale’de bulunan su kaynaklarındaki balık çeşitleri ile balık sayılarını artırmak amacıyla 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çalışma gerçekleştirildi. İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ni yürütüyoruz” dedi.

EKONOMİK VE TABİİ TÜRLERİ
Yılmaz, “Proje kapsamında, İl Müdürlüğümüz ekiplerince Bakanlığımıza bağlı Bolu/Gölköy Su Ürünleri Üretim istasyonundan getirilen Anadolu’muzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan sazan balığı yavruları Kapulukaya ve Sulakyurt baraj göllerine 183.000 (yüzseksenüçbin) adet bırakılarak balıklandırma çalışması yapılmıştır.”

SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIK YÖNETİMİ
“Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı yasaklarına uyulması ve balıkların en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.  Yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda yeni balık türlerini de deniz ve iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edilecektir. Balıklandırılan sahalar İl Tarım ve Orman Müdürlüklerimizce periyodik olarak kontrol edilecek, usulsüz avcılık yapanlara 1380 sayılı su ürünleri kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de şok operasyon!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Jandarmadan operasyon!

İlginizi Çekebilir

Kadınlar erkeklerden5,5 yıl daha uzun yaşıyor 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

21700

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171