KIRIKKALE
25°
08:41

Öğleye kalan Süre

Barajlarda kritik seviye! Kırıkkale'nin kaç yıl yetecek suyu kaldı?

Kırıkkale’de son günlerde havaların sıcak gitmesiyle barajlarda su kaybı yaşanıyor. Peki, Kırıkkale’nin barajlarında kaç yıl yetecek su var?


ÖZEL HABER

SUYU İSRAF ETMEYİN
Kasım ayının gelmesiyle birlikte son yılların en yağışsız mevsimini geçiren Kırıkkale’de barajlarda su sorunu yaşanıyor. İç Anadolu Bölgesi’nin tam merkezinde ve Kızılırmak’ın geçtiği Kırıkkale’de yağışsız havalar barajlarda sorun oluşturuyor. Geçmiş yıllara nazaran bu yıl barajlardaki su seviyesi düşmüş durumda. Hem yağışsız geçen mevsim hem de vatandaşların suyu bilinçsiz tüketmesi bu problemi ortaya çıkartıyor.

KAPULUKAYA BARAJI ORANI
Yaz ya da kış mevsiminde herhangi bir yağış olmazsa Barallarda Kırıkkale’nin 2 yıl kadar su ihtiyacını karşılayacak su miktarı bulunuyor. Kırıkkale’ye içme ve kullanma suyu sağlayan ve Kızılırmak Nehri üzerinde yer alan Kapulukaya Barajında doluluk oranı; yüzde 74 seviyelerinde.

SULAKYURT BARAJI SEVİYESİ DÜŞTÜ
Ankara ili sınırları içerinde yer alan ancak Kırıkkale’de yaklaşık 55.000 dekar arazinin sulanmasını sağlayan Kesikköprü Barajı doluluk oranı da yüzde %96 seviyelerinde. Kırıkkale’de sulama barajı olan sulama sezonu bitişiyle beraber Sulakyurt Barajının doluluk oranı %4’e düştü.

GÖLETLERDE BÜYÜK KRİZ
Kırıkkale’de sulama göletleri olan Keskin Ceritmüminli ve Büyükceceli, Balışeyh Akçakavak, Yahşihan Mahmutlar Şarklısı ve Hasandede Göletlerinin su seviyeleri kuraklık nedeniyle çok düşük seviyelerde.

Haber:Tuğçe Özdemir 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesinden öğrencilere "hoş geldiniz" etkinliği

İlginizi Çekebilir

Öztürk devreye girdi, ambulans helikopter gencin imdadına yetişti 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale için sağanak yağış uyarısı!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

16744

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171