KIRIKKALE
21°
01:23

İkindi'ye Kalan Süre

Başkan Saygılı'dan, Özgür Özel'e karşılık "Aklı Ortaçağ'da kalanlar, Kuran'ı algılayamazlar"

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, TBMM'de yaptığı konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kuran kurslarını eleştirerek, Diyanet'e yönelik "Orta çağ zihniyeti" ifadesini kullanmıştı. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygıl


"BİLİM'İN 'B'Sİ YOK"
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada; "Eğitimde birlik var, Tevhidi Tedrisat Kanunu  var. Diyanet eğitim kurumları kuruyor, eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim birimi. Okul öncesi eğitim diyanetin işi mi, milli eğitimin işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya, kalıcılaştırmaya, zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Orada bilimin 'b'si yok , fiziğin 'f'si, matematiğin 'm'si de olmuyor üniversiteye gidince.  Bir orta çağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu cumhuriyete faydası var, ne bu millete faydası var, ne anayasaya uygunluğu var." ifadelerini kullanarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kuran kurslarını eleştirmişti. 
 

"AKLI ORTA ÇAĞDA KALANLAR, KURAN'IN ÇAĞLARI AŞAN IŞIĞINI ALGILAYAMAZLAR"
Yapılan konuşmanın ardından, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Özgür Özel'e sosyal medya hesabından paylaştığı video ile karşılık verdi. Bir kız çocuğunun Kuran okuduğu, kendisinin de çocuğu dinlediği ve sonrasında küçük kızı alnından öptüğü anların görüntüsünü paylaşan Başkan Saygılı, "Aklı orta çağda kalanlar, Kuran'ın çağları aşan ışığını algılayamazlar" dedi.
 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kur'an kurslarını eleştirerek 'orta çağ zihniyeti' olarak tanımladı.

— Yeni Şafak (@yenisafak) December 29, 2021

Aklı Ortaçağ'da kalanlar, Kuran'ın çağları aşan ışığını algılayamazlar.#HayırlıCumalar pic.twitter.com/5OeqEdUyiH

— Mehmet Saygılı (@baskansaygili71) December 30, 2021
İlginizi Çekebilir

Önal, “Elektriğin fiyatı vergiler nedeniyle hızla artıyor”

İlginizi Çekebilir

Dekoratif ahşap boyama kursu yoğun ilgi görüyor

İlginizi Çekebilir

Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89047

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171