KIRIKKALE
19°
02:30

İmsak'a Kalan Süre

Başkanlar, İslami Değerler Külliyesi’ne hayran kaldı

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanları Kırıkkale ziyaretinde İslami Değerler Külliyesini de gezdiler.


ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER
Yaklaşık 2500 üyesi olan Türkiye Belediye Başkanları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Erer, Genel Sekreteri Kırşehir eski Belediye Başkanı Halim Çakır ve yönetim kurulu üyeleri Bahşılı Belediye Başkanı Zafer Tekin’inde bulunduğu kalabalık heyet külliyeyi ziyaret ettiler. Aralarında eski Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın da olduğu heyet Bahşılı ziyareti sonrasında Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön'ün gayretleri ile hayata geçen İslami Değerler Külliyesinde kutsal emanetler müzesini gezdiler.

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Belediye başkanlarına bizzat külliyenin tüm alanları ve bölümleri hakkında bilgi veren Bahattin Akyön, külliyenin yapılış hikayesini ve şuan ki konumunu dile getirdi. Belediye başkanları külliye ziyareti sonrasında Anadolu'nun bir şehrinde bu kadar çok kutsal emaneti bir arada görmenin büyük bir mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Belediye başkanları arasında bazıları 'Umreye gitmiş kadar oldum "şeklinde benzetmede bulundu. Külliye Kırıkkale’nin ziyaret edilen noktası oldu. Kırıkkale’nin yüz akı külliyeye çevre illerden çok sayıda ziyaretçi geliyor. Ücretsiz olarak ziyaret edilen mekan Türkiye’de bir ilki oluşturuyor.

Haber:Yunus Emre Altundağ

İlginizi Çekebilir

Minibüs ücretlerine zam

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin sinirlilik raporu açıklandı

İlginizi Çekebilir

Kur’an kursu öğrencileri, 15 Temmuz şehitleri için dua etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

65451

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171