KIRIKKALE
25°
01:26

Öğleye kalan Süre

Doğalgaz kullananlar asla bunu yapmayın!

Kırıkkaleli ustalar, doğalgaz kullanan vatandaşlara havalandırma menfezlerinin kapatmayın uyarısı yaptı.


“TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİYOR”
İşin uzmanları, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve don olaylarının yaşanabileceğini belirterek, gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.
Uzmanlar, üzücü olaylarla karşılaşmamak için doğal gaz kullanıcılarının tedbir almaları, doğalgaz kullanımına geçmeden önce baca ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini belirterek, “Doğalgaz kullanımında hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Doğalgaz, tatsız, renksiz, kokusuz olması nedeniyle ‘sessiz katil’ diye tanımlanan karbonmonoksitin yapısında karbon bulunan fosil yakıtlarda, tam yanmama nedeniyle ortaya çıkarak zehirlenmelere yol açabilmektedir. Bu sebeple özellikle havalandırmalarının kapatılmaması gerekmektedir” dedi.

HAVALANDIRMA MENFEZLERİNİZİ ASLA KAPATMAYIN
En sık tekrarlanan hataların başında özellikle kış mevsiminde soğuk gelmesin diye havalandırmanın kapatıldığını ifade eden uzmanlar, “Ortam havasını tamamlayan havalandırma menfezlerinin kapatılmış olması, bacalarda ve duman kanalında oluşan deformasyonların tespit edilip sorunların yetkili kişilerce giderilmeyip, yetkisiz firmalarca yapılmasının en büyük hataların başında geliyor. Havalandırma menfezlerini asla kapatmayın.

“YILDA BİR KEZ BACANIZI TEMİZLETTİRİN”
Güvenli doğal gaz kullanımı için, bacalı cihazların baca temizliğinin yılda bir kez yetkili baca temizleme firmalarına yaptırılması gerektiği belirtildi. Ayrıca kombi, şofben, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin mutlaka çalışıyor olmasının şart olması gerektiği vurgulandı.

ACİL HATTI ARAYABİLİRSİNİZ
Ortamda doğalgaz kokusu hissedilmesi durumunda, ortamın havalandırılarak sayaç vanasının kapatılıp hiçbir müdahale yapmadan ’187 Doğal Gaz Acil’ hattına bilgi verebilirsiniz.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Kargo poşetinde 168 adet sentetik hap ele geçirildi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'nin kış tedbirleri görüşüldü

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

13136

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171