KIRIKKALE
25°
02:16

İkindi'ye Kalan Süre

Emeklilere 5 Bin TL ikramiye için geri sayım

Bir kereye mahsus verilecek olan çalışmayan emeklilerin alacağı 5 bin TL ikramiye için tarih açıklaması bekleniyordu. Vatandaşlar Kasım ayıyla beraber ödemelerin yatacağı tarihi sorgularken Bakan Işıkhan tarih verdi. Peki ikramiyeler ne zaman yatacak?


“15 KASIMI GEÇMEYECEK”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Çalışmaların sonuna gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım’ı geçmeyeceğini ifade etti. Çıkarılan yasaya göre emekli ikramiye ödemesi tek seferlik olacak bu yıla özel olarak ödenecek.

ÇALIŞAN EMEKLİLER FAYDALANAMAYACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; “Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz”. Sözlerini sarf etti.

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR FAYDALANACAK MI?
Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden yararlanması planlanıyor. Buna göre çocuklu ve dul olan vatandaşların ödemeleri 2500 TL, yetim ödemesinin 1250 TL'de kalacağı belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

Emeklilere 5 Bin TL ikramiye için geri sayım

İlginizi Çekebilir

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL oldu

İlginizi Çekebilir

Emekli ikramiyeleri hesaplara yatıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68991

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171