KIRIKKALE
21°

Ev kadınları hem öğreniyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor

Kırıkkale Belediyesi tarafından başlatılan "Mahalle Konakları" projesi sayesinde kursiyer kadınlar, hem öğreniyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor.


"160 KADIN İSTİHDAM EDİLİYOR"
Kırıkkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Mahalle Konakları" projesine KOP, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur’da destek sağlıyor. "Mahalle Konakları" Koordinatörü Nezahat Bakır, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kursta 160 kadınına istihdam sağlandığını söyledi. Bir yılda 600 kadının Mahalle Konakları projesinden faydalandığını ifade eden Bakır, “Kursta 160 bayan istihdam ediliyor. Bu kurslarda bazı mahallelerimizde tel kırma, bebek örme, mefruşat, keçe, ahşap boyama gibi kurslarımız devam ediyor. 160 kadınımız kurslara katılıyor. Bunlar 3’er aylık periyotlarda bayanlarımızın birçoğu değişiyor. Bu şekilde yıllık ortalama 600 kadınımıza 4 mahallede hizmet veriyoruz” dedi

"PARA KAZANIYORLAR"
Kendi ürettikleri el işlemelerini satarak ev ekonomilerine de katkı sağladıklarını da belirten Bakır, “Öğrendikleri işlerden ürettikleri ürünleri satarak para kazanıyorlar. Aile çevrelerine ya da internet üzerinden satarak para kazanıyorlar. Çok güzel eğleniyorlar arada müzik açıp oynadığımız zamanlarda oluyor. Yemekler yapılıyor. Sohbetler ediliyor. İmece usulü birbirlerinin eksiklikleri var ise onlar tamamlanıyor” diye konuştu.

 

KIRIKKALE (İHA)

 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale dolar zengini

İlginizi Çekebilir

Mahallelerde asfalt çalışması sürüyor 

İlginizi Çekebilir

Grup Liva, gençler için sahne alacak 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

49303

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171