KIRIKKALE
25°
04:34

Öğleye kalan Süre

Gençlerin dergisi “Cevval”

“Yeni nesil gençliğin ve her daim genç kalabilenlerin dergisi” sloganıyla yola çıkan Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi öğrencisi Can Öner, Cevval dergisini edebiyat severlerle buluşturdu. Derginin ismi gibi okurlarının da ‘Cevval’


81 İLDE DAĞITIMI YAPILIYOR
Yeni gençliğin dergisini çıkarma hedefiyle yola çıkan Cevval dergisi imtiyaz sahibi ve aynı zamanda Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Can Öner, kendisinin de bir üniversite öğrencisi olduğunu ve bu sebeple derginin de gençlere ve gençliği hissedenlere yönelik çıkarıldığını ifade etti.  Cevval dergisinin iki ayda bir çıktığını ve 81 ile dağıtımının yapıldığını belirten Öner; “ Yolculuğumuz gençlerin ve her daim genç kalabilenlerin; Edebiyat Sanat Ve Fikir Dergisi olarak  online yayın hayatına 2020 Eylül ayında başladı. 1 sene 4 ayın sonunda basım kararı alarak basılı yayın hayatına 2021 Aralık ayında  başlayan Cevval Dergi, her iki ayda bir yeni sayısını çıkartmaktadır. Okurlarımızın ilk iki sayıya gösterdiği ilgi ve alaka ile yeni sayıya büyük bir heyecan ile hazırlanmaktadır.” dedi. 

“KALEMİ KUVVETLİ USTALARIN BULUŞTUĞU DERGİ OLALIM”
Dergiyi çıkarma sebeplerini ve gelecek hedeflerini dile getiren Cevval dergisi imtiyaz sahibi Can Öner; “Siz yazıp resmetmeyi tercih ettiniz, biz eserleri sevenleriyle buluşturmayı. Siz içinizden gelenleri kağıda döktünüz, biz dökülen her bir mürekkebi bir demet yasemin gibi sahiplenmeyi. Bu sevda ile çıktık yola. Biz istedik ki kalem erbabı geçmişinden aldığı güç ile geleceğe ışık olurken milli birlik ve beraberliğimizi koruyan; siyasi, dini, etnik grupların ayrıştırmasından uzak duran kişiler olsun ve istedik ki; yazacak merci bulamayanlar, yazarlığa yeni adım atmış olanlar, kendini geliştirmiş yazarlar, kalemi kuvvetli ustaların buluştuğu bir  dergi olalım. Sevgiyle, bizimle, Cevval Dergi ile kalın.” dedi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27961

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171