KIRIKKALE
27°
03:51

Öğleye kalan Süre

Gotik Sera ve Topraksız Tarımın Avantajları

Topraksız tarımın içerisinde toprak bulunmadan bütün ortamlarda bitki yetiştirime verilen bir isim olduğunu söyleyebiliriz. Bu yöntem ile toprağı tarım için uygun olmayan kişiler de tarıma dahil olarak bitki yetiştirme ve mahsul elde etme yoluna gidebilme


 

Topraksız Tarımın Avantajları

“Topraksız tarım nedir?” sorusunun yanında bu tarım şeklinin avantajları da çok merak edilmektedir. Normalde seracılığın çok sık şekilde yapılmış olduğu yerlerde topraktan kaynaklı olarak bazı sorunlar meydana gelebilmektedir. Topraksız tarım ise bu noktada toprağın çıkardığı sorunlara çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Topraksız tarımın en büyük avantajı topraksız olmasıdır. Bu yüzden çölde bile tarım yapılabilme imkanına sahip olunmaktadır. Normalde toprakta zararlı ot ve hastalıkların önüne geçilmesi çok zor olurken topraksız tarımda bu tarz problemlerin meydana gelmediği görülmektedir. Topraksız tarım ana kurulum maliyeti yüksek olsa dahi uzun vadede yapı sahibine olumlu maddi geri dönüşüm sağlar. Topraksız tarımda maksimum verim elde etmek çok kolaydır. Doğru otomasyonlar, verimlendirme sistemleri ve kaliteli malzemeler ile %100 oranında ideal verim elde edilebilir. Birçok farklı türde bitkiyi yetiştirebilir ve 12 kata kadar daha fazla mahsul toplayabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve gotik sera projeleri hakkında hizmet almak için https://gotiksera.com/ 'u ziyaret ediniz.

İlginizi Çekebilir

Sıcak havalar tarımın dengesini bozdu 

İlginizi Çekebilir

Yaşlı kadın, 3 metrelik havalandırma boşluğuna düştü

İlginizi Çekebilir

Hastane yolunda doğum sancıları başlayan anne, ambulansta doğum yaptı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

38747

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171