KIRIKKALE
19°
02:56

İmsak'a Kalan Süre

Hacizli araçlar satışa çıkıyor!

Adalet Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile, yedieminlerdeki hacizli malların satışı için gerekli yasal düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda, yedieminlerdeki hacizli mallar, piyasa değerinin yüzde 10 ila 15 daha altında satışa çıkarılacak.


“PİYASAYA OLUMLU YANSIYACAK”
Uzmanlara göre, hacizli araçların satışa çıkışı, ikinci el araç piyasasını olumlu yönde etkileyecek.
Otomotiv Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Emre Özpeynirci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu düzenleme, ikinci el araç piyasasını hareketlendirecek. Piyasada araç stoku artacak ve bu da fiyatların düşmesine neden olacak" dedi.
Özpeynirci, "Yaklaşık 700 bin adet hacizli araç, yedieminlerde bekletiliyor. Bu araçların satışa çıkarılması, ikinci el araç piyasasına önemli bir katkı sağlayacak" diye konuştu.

İHALE ÖNCESİ ARAÇLARA EKSPERTİZ YAPILABİLİYOR MU?
Bu araçlar Türkiye’nin dört bir yanında dağınık halde bulunan vasıtalar Eksper yapılarak satılmak istense dahi, özellikle mekanik eksper noktasında bu araçların kontrol edilip geri getirilmesi aylarca süren ve çok uğraş veren bir uygulama olacaktır.

TRAMER BİLGİLERİ YOK
Satışa sunulan araçların bazılarında boya/değişen gibi dışardan ulaşılabilir bilgiler olmasına rağmen çoğunda ise bu bilgiler bulunmuyor. Öte yandan mekanik eksik ve arıza gibi gerekli bilgilen bulunmamaktadır. Bu uygulamadan yaralanıp araç almayı düşünen vatandaşların bu ihtimalleri mutlaka göz önünde bulundurarak karar vermeleri gerekiyor.

ARAÇLAR İADE EDİLEBİLİYOR MU?
İhale öncesi kanunun belirttiği üzere belirli bir miktar teminat yatırıIıyor. Aracın alınmaması durumunda bu teminatlar iade edilmektedir. Ancak alındığı takdirde tüm noksanlar kabul edilmiş sayılmaktadır. Yani alınan araçlar iade edilemiyor.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de en çok işlenen suç ne?

İlginizi Çekebilir

Çocuk teslimine yönelik yeni uygulama Kırıkkale’de başladı

İlginizi Çekebilir

13 ilde çocuk görüşme merkezleri hizmete giriyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

57955

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171