KIRIKKALE
25°

Hafta sonu yağmur geliyor

Son günlerde etkisini iyiden iyiye hissettiren sıcak havalar, hafta sonu yerini sağanak yağışa bırakacak. Hava sıcaklıkları 4-5 derece düşerek 28 dereceyi görecek.


SICAKLIK REKORU KIRILDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta boyunca yüksek sıcaklıkların yaşandığı yurdun birçok noktasına, hafta sonu yağışlı hava müjdesi verdi. Hava sıcaklıkları Kırıkkale’de ve Ankara’da 25 ila 28 dereceye kadar düşecek. Sıcaklıklar başladı. Yurt genelinde etkili olan sıcaklıkları, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kurban Bayramı süresince normal seyreden hava sıcaklıkları, bayram sonrası ise mevsim normallerinin üzerine çıktı.

YAĞIŞLI HAVA GERİ DÖNÜYOR
Öyle ki özellikle hafta başından bu yana dünyada sıcaklık rekoru kırıldı. Önce 3 Temmuz ardından 4 Temmuz dünyanın en sıcak günü ilan edildi. Vatandaşlar serinlemek için çare ararken iyi haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ülke genelinde parçalı ve yer yer bulutlu olması bekleniyor. Birçok ilde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olması tahmin ediliyor. Yarın, Marmara, Ege'nin iç ve kuzey kesimleri, Karadeniz Bölgesi'nin tamamı, İç Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimleri ile Adana ve Osmaniye çevrelerinde yağış bekleniyor.

HAFTA SONU SICAKLIK DÜŞECEK
Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde, Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde ise kuvvetli olması öngörülüyor. Pazar günü, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve Ege'nin iç kesimlerinde yağış görülecek. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması, Batı ve Orta Karadeniz ile Yozgat, Çorum, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda azalarak kuzey ve iç bölgelerde mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu hava sıcaklıkları Ankara'da 23, İstanbul ve Samsun'da 28, Erzurum'da 25 dereceye kadar düşecek.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Termometreler 50 dereceyi zorlayacak!

İlginizi Çekebilir

Eyyam-ı bahur sıcakları etkili oluyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’ye Mart ayında kar sürprizi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

23560

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171