KIRIKKALE
25°
03:39

İkindi'ye Kalan Süre

Her ay bu parayı ödeyeceksiniz!

Kredi kartı faiz oranları da 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yükseltildi. Buna göre, kredi kartı akdi faiz oranı yüzde 3.26'dan yüzde 3.66'ya, gecikme faiz oranı ise yüzde 3.56'dan yüzde 3.96'ya yükseldi.


KART FAİZLERİ UÇTU
Türkiye'de yüksek enflasyona rağmen kredi kartı akdi faizleri seçim öncesinde 1.36 seviyesindeydi. 28 Mayıs sonrası göreve gelen TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, başlattığı parasal sıkılaşma süreci ile yüzde 8.5 olan politika faizlerini 5 toplantı üst üste artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kredi kartı faizleri ise bu süreçte 3 kata yakın artış gösterdi.

FAİZLER DAHA DA ARTACAK
Merkez Bankası, geriye kalan 2 toplantıda toplam 500 baz puan değerinde bir artış yapması, kredi kartı akdi faizini 4.17, kredi kartı ile yapılan nakit avans ve kredili mevduat hesapları için tahsis edilen faizi ise yüzde 4.93'e yükseltecek.

KREDİ KARTI BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?
Kredi kartı borcu ödenmezse, öncelikle borca gecikme faizi uygulanmaya başlar. Gecikme faizi, kredi kartı borcunun asgari ödeme tutarının ödenmemesi durumunda, bankanın belirlediği oranda uygulanır. Gecikme faizi oranı, kredi kartı akdi faiz oranının yaklaşık 1,5 katı kadardır. Kredi kartı borcu bir takvim yılı içerisinde üç kez asgari ödeme tutarı ödenmezse, kredi kartı nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödeme tutarı ödenmezse, kredi kartı tamamen kapatılır. Daha sonra hala ödenmezse, banka borcun tahsili için hukuki yollara başvurabilir. Bu kapsamda, banka borçluya icra takibi başlatabilir. İcra takibi sonucunda, borçlunun banka hesaplarına, taşınmazlarına ve evine haciz konulabilir. Borç ödenmezse, borçlunun kredi notu da olumsuz etkilenir. Bu durum, borçlunun gelecekte kredi çekmesini zorlaştırabilir. Kredi kartı borcunu ödeyemeyecek durumda olan borçluların, bankayla iletişime geçerek bir ödeme planı oluşturması önerilir. Banka, borçluların durumunu göz önünde bulundurarak, onlara uygun bir ödeme planı sunabilir.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de ilk olan tesis Kırıkkale’ye kuruluyor 

İlginizi Çekebilir

El Nina soğukları kapıda!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Dolar ne kadar?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

85950

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171