KIRIKKALE
25°
02:22

Akşam'a Kalan Süre

İkinci el araç satışına yeni düzenleme 

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araçların satış fiyatlarındaki aşırı yükselişin önlenmesi için düğmeye bastı. İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı. 


15 TEMMUZ'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
İnternet üzerinden satış yapılan sitelerde ikinci el araçların fiyatları aynı aracın sıfır fiyatının altında olmak zorunda olacak. Ticaret Bakanlığı'nca ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, ikinci el araçların üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen sıfır güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlaması, 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandı. Ayrıca ikinci el araçların satışının yapıldığı internet satış siteleri de, karara aykırı davranan ilan sahiplerinin tüm bilgilerini bakanlığın taleplerine uygun olarak bakanlığa iletmekle yükümlü olacak. Yönetmelik 15 Temmuz'da yürürlüğe girecek. 

İlginizi Çekebilir

Arabaya antifriz mi su mu koyulmalı?

İlginizi Çekebilir

İkinci el araç satışına yeni düzenleme 

İlginizi Çekebilir

Aracını park etmek isterken diğer araçların üzerine uçtu 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

41848

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171