KIRIKKALE
25°
01:21

Öğleye kalan Süre

İkinci el otomobil fiyatlarında büyük düşüş

İkinci el araç satışında yaz sonundan itibaren durgunluk yaşanıyor. Ağustos ayında başlayan bu düşüş, Kasım ayına gelindiğinde de devam ediyor.


İkinci el araç fiyatlarında yaz sonundan itibaren başlayan düşüş, Kasım ayına gelindiğinde de devam ediyor. Galericiler, bu düşüşün fahiş araç satışını önlemek için alınan önlemlerin etkisiyle yaşandığını belirtiyor. Araç piyasasını speküle etmek için açılan birçok sahte ilan tek tek yok oldu. Al-satçılar piyasadan çekildi. Satışlarda azalma yaşandı. Elinde araç bulunan vatandaşlar da yeni araç alabilmek için takas yöntemini tercih ediyor.

Fiyatlar en makul seviyelere indi
İMES Başkanı Hayrettin Ertemel, fiyatların en makul seviyelere indiğini belirterek, "Yılbaşından sonra, yılın ilk çeyreğinden sonra bu fiyatların tekrar toparlanarak yükselişe geçeceğini öngörmekteyiz. Vatandaşlara araca ihtiyaçları varsa almalarını tavsiye ediyoruz. Fiyatların bundan daha aşağıya geleceğini beklemiyoruz" dedi.

Yeni dönemde ikinci ve sıfır araç satışları canlanacak
Galericiler, yeni dönemde ikinci ve sıfır araç satışlarının tekrar canlanacağını belirtiyor. Bu durumun, fahiş araç satışlarının önüne geçmek için alınan önlemlerin olumlu bir sonucu olduğunu ifade ediyorlar.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

85198

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171