KIRIKKALE
22°
00:57

İkindi'ye Kalan Süre

İl Sağlık Müdürlüğü, “İnsan ömrünün üçte biri iş yerinde geçiyor”

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş yeri’ sertifikası aldı. İnsan yaşamının üçte birinin işyerinde geçtiğini belirten İl Sağlık Müdürlüğü, “Çalışma ortamındaki şartların insan sağlığı üzerindeki etkisi oldu


“YAŞAMIN ÜÇTE BİRİ İŞ YERİNDE”
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, sağlıklı ve ‘Güvenli şartlarda ve ortamda çalışmak’ konusu ile ilgili bir mesaj yayımladı. Değişen dünya koşullarının iş yerindeki çalışma düzenini de değiştirdiğini belirten İl Sağlık Müdürlüğü mesajında şu ifadelere yer verdi; “Günümüzde insanlar yaşamlarının yaklaşık üçte birini iş yerinde geçirmektedir. Yaşamın bu kadar büyük bir kısmının iş hayatında geçtiği göz önünde bulundurulduğunda çalışma ortamındaki şartların insan sağlığı üzerindeki etkisinin önemi anlaşılmaktadır.” 

“KOŞULLARIN UYGUN HALE GETİRİLMESİ GEREKİYOR”
“Sağlıklı ve güvenli şartlarda ve ortamda çalışmak, günümüzde her çalışanın sahip olması gereken bir insanlık hakkıdır ve işletmelerin bu konuda belirlenmiş yasalara uyması gerekmektedir. Değişen dünya koşulları hemen her işyerinde çalışma koşulları değiştirmektedir. İhtiyaçlar artık çok yönlü, organize edilmesi daha zor olmakta ve hizmet verilen gruplar daha dinamik ve hareketli, işyerleri daha değişken ve işler daha istikrarsız ve geçici olmaktadır. İşverenlerin çalışan sağlığına yönelik sorumluluğu; çalışma ortamı ve koşullarının uygun hale getirilmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı korumanın sağlanması, hastalık oluşturabilecek nedenlerin ortadan kaldırılması ve bu çalışmaların tümünün sistemli ve yöntemli biçimde yapılmasını kapsamaktadır.”

“BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE DESTEKLENMELİ”
“Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), işçi sağlığı küresel eylem planında; işyerinde bulaşıcı olmayan hastalıklar (kalp krizi, inme, kanserler, KOAH, astım, diyabet vb.) açısından uyarıların daha fazla olmasının sağlığın teşviki ve geliştirilmesi için önemli olduğu belirtilmektedir. Çalışanların sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite uygulamaları desteklenmesi, zihin sağlığı ve aile ortamının desteklenmesinin önemi ifade edilmektedir. Günümüzde bulaşıcı olmayan hastalıkların dünyada en büyük salgınlardan birisi haline geldiği düşünüldüğünde yaşamın her alanında bu hastalıklarla mücadele etmenin gerekliliği de anlaşılmaktadır. Yetişkinlerin günlük yaşamlarının önemli bir kısmını geçirdikleri işyerlerinde sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktiviteyi teşvik gibi yetişkinleri davranış değişikliğine yönelten müdahaleler ön plana çıkmaktadır.”

“MÜDÜRLÜĞÜMÜZ SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI”
“Bu kapsamda Müdürlüğümüz Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Uygulama Rehberi doğrultusunda Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekiplerince yapılan denetimde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun bulunduğundan “Beslenme Dostu Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Sertifikası” almaya hak kazanmıştır.”

İlginizi Çekebilir

KÜ öğrencilerine Kovid-19 aşısı yapıldı

İlginizi Çekebilir

30-65 yaş arası kadınlar dikkat! Bu testi yaptırmanız gerekiyor

İlginizi Çekebilir

Ağırtaş: “İlkyardım herkes için önemlidir”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95259

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171