KIRIKKALE
21°
00:11

Öğleye kalan Süre

İl Sağlık Müdürlüğü’nden ‘Yaşama Yol Ver’ kampanyası

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında etkinlikler gerçekleştirdi. Acil Sağlık Haftası ile ilgili bir açıklama da yapan İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ni önemini vurguladı.


Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Öte yandan haftanın önemine dair açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü şu ifadeleri kullandı ; “1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı İl Ambulans Servisi Baştabipliği personeli tarafından okullarda Yaşama Yol Ver konulu çeşitli eğitimler verilirken, hafta kapsamında vatandaşların yoğun olduğu alanlar başta olmak üzere avmlerde 112’nin geçmişten günümüze kullandığı araçların fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.”

“BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILDI”
 “Hafta kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mehmet Uzelli ve Tınaz İlkokulu’na gidilerek Yaşama Yol Ver başlığı altında, MKE Anaokulu ve Pakize Akalınlı Anaokuluna gidilerek Minik 112 başlığı altında toplamda 310 öğrenciye tanıtım-bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Verilen bilgilendirme eğitimlerinde öğrencilere hangi durumlarda 112’nin aranması gerektiği, 112’nin gereksiz meşgul edilmemesinin önemi, ambulansa yol vermemenin açtığı sorunlar anlatıldı.”

“ÖĞRENCİLERE BİLGİLER VERİLDİ”
“Trafikte ambulansa yol vermenin önemine dikkat çekilen eğitimde, ‘Fermuar  Sistemi’ sayesinde ambulansın trafiği nasıl aşabileceği öğrencilere görsel-çizgi film-kamu spotları ile anlatıldı. Ambulansın tepe ışıkları ve siren sesi ile ilgili sorular yönelten öğrencilere personelimiz ambulansın hastalara giderken veya hasta taşırken diğer araçların dikkatini çekmek, kazaları önlemek amacıyla görsel ve işitsel uyarı amaçlı kullandığını açıkladılar. Eğitimin ardından öğrenciler okul bahçesinde bekleyen ambulansa alınarak ekipmanlar hakkında öğrencilere bilgiler verildi.”

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
“Yine hafta kapsamında 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin geçmişten günümüze gelişimini gösteren fotoğraflar PODİUM AVM giriş katında vatandaşların beğenisine sunulurken, alışveriş merkezi ziyaretine katılan minik ziyaretçilerimize personelimiz tarafından 112-ambulans temalı etiket-silgi broşür hediyelerinde bulunuldu. Fotoğraf sergisinde büyüklerin ilgi ve dikkatini eski ambulanslar çekerken gençler ve küçüklerin ilgi odağı ise kar paletli ve helikopter ambulanslarımız oldu. Dağıtılan broşürler ile vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.”

 

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da okul kantinleri denetlendi

İlginizi Çekebilir

Tekbıyıkoğlu, KÜ’de düzenlenen çalıştayı ziyaret etti

İlginizi Çekebilir

Bülent Ersoy Barbie akımına uydu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

55287

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171