KIRIKKALE
25°
03:11

İmsak'a Kalan Süre

İlkyardım her zaman hayat kurtarır 

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ‘9 Eylül Dünya İlkyardım Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “Yaşadığımız sürece çeşitli nedenlerle yaralanmalar veya hastalıklarla karşılaşmamız kaçınılmazdır” dedi.


SAKINCALI SONUÇLAR DOĞURABİLİR
Ağırtaş, “Yaşamımızın çeşitli dönemlerinde,  bulunduğumuz her ortamda kaza ve hastalanma riski taşımaktayız. Bu gibi durumlarla karşılaştığımızda, müdahalede bulunanların ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynayacaktır. Ancak, ilkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir. “ 

İLKYARDIM EĞİTİMİ VERMEKTEDİRLER
“Bu nedenle ilkyardım uygulayacak olan kişilerin,  mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir.  Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Birimi, kazalar ve ani hastalık durumunda tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilkyardım uygulamaları hakkında kişilerin bilgilendirilmesi, vatandaşlarda ilkyardım eğitimlerine yönelik duyarlılık ve bilinç oluşturulması ve her bireyin yaşam kurtarmak amacıyla ilkyardımı öğrenerek, uygulaması için cesaret kazandırılması amacıyla müdürlüğümüze başvuran her kişiye, kurum ve kuruluşlara ilkyardım eğitimi vermektedirler. “

293 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ 
“Bu kapsamda, 2021-2022 yılları içerisinde 312 kişiye ilkyardım bilgilendirme, 293 kişiye sertifikalı temel ilkyardım ve 47 kişiye temel ilkyardım güncelleme eğitimi verilmiştir. Hayat sürsün diye... İlkyardımı öğrenin, öğrenmeye teşvik edin. İlkyardım hayat kurtarır”

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Öztürk, “Kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü”

İlginizi Çekebilir

Sevgi ve merhamet timi sahada

İlginizi Çekebilir

Burayı gören şaşıp kalıyor!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

35179

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171