KIRIKKALE
22°
00:8

İkindi'ye Kalan Süre

Kanadı kesilen akbaba rehabilitasyon merkezine gönderilecek 

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde yaralı halde bulunan ve sol kanadı ampute edilen, nesli tükenme tehlikesi altındaki kara akbaba, tedavisinin ardından yaşamını Düzce'deki rehabilitasyon merkezinde sürdürecek.


TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR 
Jandarma ekiplerinin önceki gün İzzettin köyü yakınlarında devriye görevi sırasında kanadından yaralanmış halde bulduğu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerince Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Veteriner Fakültesine getirilen akbabanın tedavisi sürüyor. Kuşun sol kanadı gerçekleştirilen operasyonla kesildi.

KANADINDA AÇIK BİR KIRIĞI VARDI
Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı araştırma görevlisi Merve Bakıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvanın kendilerine getirildiğinde durumunun kötü olduğunu söyledi. Birkaç gündür yemek yemediği için akbabanın bitkin olduğunu belirten Bakıcı, "Sol kanadında da açık bir kırığı vardı. Yapılan muayenede kırığın uzun zamandır açıkta kaldığı ve kemiğin nekroze (doku ölümü) olduğunu belirledik.” 

KORUMA ALTINA ALINACAK
Ameliyatla kanat ampütasyonunu gerçekleştirdik. Ancak sonrasında uçamayacağı ve avlanamayacağı için rehabilitasyon merkezine gitmesi kararlaştırıldı. Nesli tükenmekte olan bir hayvan olduğu için de koruma altına alınacak." diye konuştu. Bakıcı, kuşun yaşını bilmediklerini ancak kara akbabaların yaklaşık 30 yıl yaşayabildiklerini anlattı. Akbabanın genel durumunu toparlamaya yönelik tedavi uyguladıklarını aktaran Bakıcı, daha sonra rehabilitasyon merkezine gönderileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de FETÖ operasyonu!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'ye yapılacak yatırımlar görüşüldü

İlginizi Çekebilir

Bu ilçenin nüfusu yazın düşüyor, kışları 3 kat artıyor: Belediye Başkanı çağrıda bulundu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

17447

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171