KIRIKKALE
25°
02:6

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkale Belediyesi’nden rengarenk bozlak gecesi 

Kırıkkale Belediyesi, Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçıları ile Kırıkkalelileri buluşturdu. Büyük Şehir Parkında düzenlenen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


VATANDAŞLARIN İLGİSİ YOĞUNDU
Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkalelileri keyifli bir türkü programıyla buluşturdu. Büyük Şehir Parkı'nda gerçekleşen konserde, türküler ve halaylarla keyifli bir akşam yaşandı. Kırıkkale Belediyesi ile Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği (SAM-DER) ile birlikte düzenlediği “Bozlak Gecesi”ne vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan’ın da izlediği konserde birbirinden güzel türküleri Kırıkkaleli mahalli sanatçılar seslendirildi.


BİR BİRİNDEN GÜZEL EZGİLER
İç Anadolu kültürünün bir parçası olan bozlaklar bir kültürü nesilden nesile aktarıyorlar. Özellikle de Kırıkkaleli Türk Halk Müziği sanatçılarının önderliğini yaptığı “Bozlak” kültürü düzenlenen konserde yeniden hayat buldu. Konsere Tahir Uçar, Ömer Şahin, Aşık Erol Şahiner, Orhan Üstündağ, Ali Şahin, Şerife  Çalkıran, Mesut Dağlı ve Eren Özdemir sahne aldı. Bir birinden güzel türküleri seslendiren sanatçılar Kırıkkalelilelere müzik ziyafeti verdiler.

BAŞKAN SAYGILI’YA TEŞEKKÜR ETTİLER
Sahneyede yer alan sanatçılar Bozlak Kültürünü yaşatan derneklerine ve Kırıkkale Belediyesine ayrı ayrı teşekkür ederek, sahne aldıkları her yerde Kırıkkale’yi anlattıklarının altını özellikle çizerek seyircilerin kendilerini alkışlamalarını istediler. Kimi zaman ağıt havasında ki türkülerle izleyenleri hüzünlendiren Bozlak Sanatçılar kimi zamanda söyledikleri neşeli türkülerle binlerce Kırıkkaleliyi Coşturdular. 

"SAZLARININ TELİ HERYERDEN DUYULSUN"
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da konser sahne alan sanatçılara plaket taktim ederek "Bu şehrin özünde sanat ve kültür var. Tüm sanatçılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah seslerine kuvvet versin, sazlarının telinin sesi her yerden duyulsun istiyorum. Kültür faaliyetlerimiz devam edecek özellikle Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl kutlamalarında da Kırıkkalelileri sevilen sanatçılar ile buluşturacağız” dedi. Sam-Der Başkanı Erol Tombak’ta kendilerine böyle bir imkan sağlayan Kırıkkale Belediyesine ve davetlerini kırmayarak gelen mahalli sanatçılara ayrı ayrı teşekkür etti. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de ormanlık alana pullukla "100. Yıl" yazdı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de depo hırsızları yakalandı

İlginizi Çekebilir

Bahattin Akyön’den AK Parti’ye ziyaret

Haber Yorumları

Yorum Yaz

12830

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171