KIRIKKALE
25°

Kırıkkale Belediyesi'nden su uyarısı

Kırıkkale Belediyesi, son günlerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte tüketilen su miktarı ve vahşi sulamaya karşı uyarı yaptı.


TEMMUZ AYINDA 2 MİLYON 529 BİN METRE KÜP SU ÜRETİLDİ
Kırıkkale Belediyesi, su kullanımına yönelik vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son günlerde şehrimizde günlük tüketilen su, Kızılırmak’tan temin edilip tesiste arıtılmak suretiyle şehir şebekesine verilen suyun yaklaşık üç katı seviyesine ulaşmıştır. Tam kapasite çalışan Yeşil Vadi Su Birliğine ait arıtma tesisi geçtiğimiz Temmuz ayında 2 milyon 529 bin metre küp su üreterek birlik üyelerinin kullanımına sunmuştur. Ancak arıtılmış suyumuz evlerimizde kullanılmanın yanı sıra son aylarda vahşi sulama olarak tabir edilen bahçe sulamasında da aşırı şekilde kullanılmaktadır."

BÖLGESEL SU KESİNTİSİ YAŞANMAKTADIR
"Özellikle mevsim normalleri üstünde seyir eden hava sıcaklığı nedeniyle de bahçe sulamasında yaşanan artış, tüketimin büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Kısaca günlük arıtılmak suretiyle insani ihtiyaçların karşılanması için üretilen su, tüketilen suyun amaç dışı kullanılması nedeniyle ihtiyacı karşılayamamaktadır. Bu nedenle de şehrimizin bazı bölgelerinde basınç düşüklüğü veya depolarda suyun yeteri seviyeye ulaşmaması nedeniyle bölgesel su kesintisi yaşanmaktadır. Kesintisiz su üretimi için takviye pompa ile Yeşil Vadi Su Birliğine ait tesis güçlendirilmiş ve işletme koşulları iyileştirilmeye giderilmiş olup kesintisiz su dağıtımına gayret sarf edilmektedir."

SULAMADA AZAMİ ÖZEN GÖSTERİLMELİ
"Son günlerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte tüketilen su miktarı ve vahşi sulamaya karşı vatandaşlarımızdan da özellikle bahçe sulamasına azami özen göstermeleri, yağmurlama yâda damlama sistemi ile sulama yapmaları, bahçelerinde çeşmeleri gün boyunca açık  bırakmamaya yaşanan kesintilerin önüne geçmek için özellikle dikkat etmeleri önem arz etmektedir" denildi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesinden okul servislerine sıkı denetim

İlginizi Çekebilir

Yuva Mezarlığı’na sellik yapımı tamamlandı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de yaz öncesi ilaçlama

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96177

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171