KIRIKKALE
19°
07:28

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale büyükşehir mi oluyor?

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan mahalli idareler seçimine sayılı günler kala, halk arasında Kırıkkale’nin büyükşehir olacağı konuşuluyor. Gerçekten Kırıkkale büyükşehir mi oluyor?


SİYASET CAMİASI VE HALK BUNU KONUŞUYOR
AK Parti’nin 31 Mart 2024 yılında yapılacak seçim kapsamında resmi aday adaylık sürecinin başlatmasından sonra Kırıkkale dahil 51 illin büyükşehir belediye statüsü kazanacağı söylemleri gündeme bomba gibi düştü. Takvim Gazetesi’nin iki ay önce Eylül ayında yaptığı haber tekrar Kırıkkale’nin gündeminde yer aldı. Halk arasında konuşulan bu iki ay önceki haber tekrar vatandaşların ve bazı siyaset camiasının diline dolanmaya başladı.

51 İLİN BAĞLANMASI PLANLANIYOR
Takvim Gazetesi'nin Eylül ayında yaptığı haberine göre, Türkiye genelinde 51 ilin daha büyükşehir belediye statüsü kazanması planlanıyor ve bu iller arasında Kırıkkale de yer alıyor. AK Parti'nin üzerinde çalıştığı yeni yerel yönetim projeleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan bu önemli değişiklik, yerel yönetimlerin daha etkin ve koordineli bir şekilde çalışmasını hedefliyor. Büyükşehir belediyeleri, kentin tüm alanlarını kapsayarak altyapı, ulaşım, çevre gibi hayati hizmetlerin daha iyi planlanmasına olanak tanır.

ETKİLERİ MERAKLA BEKLENİYOR
Bu değişiklikle birlikte, vatandaşlar hem büyükşehir belediye başkanlığı için hem de kendi ilçelerinin belediye başkanlığı için oy kullanma hakkına sahip olacaklar. Bu, yerel yönetimlerin daha katılımcı bir yapıya dönüşmesine imkân tanırken, Kırıkkale ve diğer illerin kentsel gelişimini daha iyi yönetme fırsatı sunacak.

Kırıkkale, bu önemli dönüşümle birlikte büyükşehir belediye statüsü kazanacak iller arasında yer alıyor. Bu değişikliğin, şehrin gelecekteki projeleri ve yönetimi üzerinde nasıl etkiler yaratacağı merakla bekleniyor. AK Parti’nin 12-14 Kasım'da Kızılcahamam'da düzenleyeceği "yerel seçim" gündemli çalışma kampında da bu konunun konuşulup konuşulmayacağı da merak ediliyor.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale için sağanak yağış uyarısı!

İlginizi Çekebilir

Kılıç, “Kırıkkale’yi beraber yöneteceğiz”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

23564

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171