KIRIKKALE
25°
03:37

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale Üniversitesi’nde engeller aşılıyor

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli öğrencilerle bir araya geldi. Aslan, engelsiz bir üniversite olma yolunda günden güne artan bir tempoyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.


HER ZAMAN SİZLERİN YANINIZDAYIZ
Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen ve engelli öğrenciler katıldı.

Engelsiz bir üniversite olma yolunda günden güne artan bir tempoyla çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu süreçte öğrencilerimizin görüşlerinin çok değerli olduğunu belirten Aslan, “Katıldığınız için teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle tanışmak, sohbet etmek, taleplerinizi ve sorunlarınızı dinlemek için bugün buradayız” dedi.

ASIL ENGEL, ENGEL ÇIKARANLARDIR
Aslan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü olabilir ama ben fiziksel eksiği olan insanları hiçbir zaman engelli olarak görmüyorum. Asıl engelliler, akıllı olduğunu düşünüp de sizlerin önüne engel çıkaranlardır. Engel olarak gördüğünüz ne varsa o engeli kaldırmak için buradayız. Herhangi bir şeyden muzdarip olduğunuzda mutlaka bu durumu Engelsiz Yaşam Birimi’ne söyleyin. İhtiyaçlarınızı belirtin. Gerek Engelsiz Yaşam Birimi gerekse bizler yönetim olarak taleplerinizi takip ederiz. Yeter ki taleplerinizi bizlere iletin. Öğrencilerimizin bir şeyden muzdarip olması, sıkıntı çekmesi bizleri üzer.”

13 TURUNCU BAYRAĞA SAHİP
“Sizlerden gelecek talepler doğrultusunda eğitim-öğretim, bilgiye ulaşım, mekansal ulaşım, beslenme vs. hangi konularda olursa olsun elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz. Bölümlerinizde gördüğünüz eksikleri de bilmek isteriz. Özellikle birinci sınıf öğrencilerimiz için bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Eğitimde, mekanda ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik seviyesini günden güne artırıyoruz. Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında bugüne kadar 13 turuncu bayrak, 1 mavi bayrak ve 1 yeşil bayrak olmak üzere 15 bayrak almaya hak kazandı. Görev yaptığım süre boyunca Üniversitemizdeki her bölümde engelli kontenjanı açılmasına hassasiyet gösteriyorum. Özelde sizlere genelde tüm öğrencilerimize bireysel, akademik ve kariyer anlamında fayda sağlayacak ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

SORUN VE TALEPLERİ DİNLEDİ
Toplantıda, Müzik Bölümü öğrencimiz Nazife Merve Fidan’ın katkı sağladığı, Nebil Fidan’ın “Engel Sensin” adlı eseri dinlendi. Öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilerin taleplerini dinledi ve sorularını cevapladı. Öğrenciler, samimi bir ortamda gerçekleşen toplantı sebebiyle Rektör Aslan ve Kırıkkale Üniversitesi yönetimine teşekkür etti.

Haber:Yunus Emre Altundağ 

İlginizi Çekebilir

KÜ öğrencilerine Kovid-19 aşısı yapıldı

İlginizi Çekebilir

Meslek yüksekokulunda kalite artacak 

İlginizi Çekebilir

Üniversiteden 6 bin 917 öğrenci mezun oluyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

16600

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171