KIRIKKALE
22°
03:3

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale Üniversitesi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı 

Kırıkkale Üniversitesi’nde saldırılar neticesinde hayatlarını kaybeden Filistin halkı ve aziz vatan şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.


HEP BİRLİKTE DUA ETTİLER 
İsrail’in Filistin’e hukuka aykırı şekilde gerçekleştirdiği saldırıları neticesinde şehit olan Filistinliler ve tüm şehitler için Kırıkkale Üniversitesi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.


İSRAİL ELBET CEZASINI BULACAKTIR 
Cenaze namazı öncesinde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “On günden bu yana Gazze’de yaşanan olaylar bizlere huzursuzluk verse de sıkıntılarımızı, üzüntülerimizi içimize gömüp hayatımıza devam etmek zorundayız. Gazze’deki olayları yaşatan İsrail yönetimi geçmişte yaşanan olayları, kendilerine edilen yardımları unutmuş gibi görünüyor. Özellikle 16. Yüzyılın başında Endülüs’te Müslümanların ve Yahudilerin “Ya ateş ya Hristiyanlık” tehdidi ile yüz yüze kaldıkları bir ortamda Sultan II. Bayezid, Müslümanları ve Yahudileri Cezayir ve İstanbul’a taşımıştır.” 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI 
“Ancak Gazze’de yaşanan olaylar bizlere bu tarihi gerçeklerin İsrail hükümeti tarafından unutulduğunu gösteriyor. Yakın tarihimize baktığımızda 2. Dünya Savaşı’nda ciddi bir soykırım noktasına gelmiş olan Yahudilere Türkiye Cumhuriyeti’nin kucak açtığını görüyoruz. Maalesef bu da unutuldu. Fakat şu anda aklıselim sahibi az sayıdaki devletin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkilileri, bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımız, dünya sathında bu mel’un olayı ve zulmü durdurmaya çaba göstermektedir.” 

BARIŞI VE HUZURU TESİS EDERLER
“Temennimiz odur ki uluslararası kuruluşlar ve tüm dünya devletleri, Filistin’de yaşanan zulmü, akan kanı ve gözyaşını durdurarak barışı ve huzuru tesis ederler. Bizler de Filistin’de öldürülen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Burada kılacağımız gıyabi cenaze namazı, sadece Filistin’de şehadete ermiş kardeşlerimiz için değil, bütün şehitlerimiz için bir dua olacak. Cenab-ı Hakk hayrınızı kabul etsin” dedi. Cenaze namazının kılınmasının ardından Üniversite içerisinde yer alan Sinan Safter Peker Camii İmam Hatibi Ahmet Temur tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve tüm şehitler için dua edildi.

Haber: Büşra Özbek 
 


 

İlginizi Çekebilir

Veteriner Fakültesine yeterli ruhsatı verildi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi ile Arjantin arasında işbirliği protokolü 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de "Genç Yeryüzü Doktorları" vatandaşları gönüllü muayene etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

21993

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171