KIRIKKALE
24°
00:53

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale Üniversitesi’ne kongre merkezi

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi ve Merkezi Araştırma Laboratuvarları binasında incelemelerde bulundu.


ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI
Rektör Aslan Türkiye Yüzyılı Kongre merkezinin ulusal ve uluslararası seviyede üst düzey panel, konferans, seminer, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılmasına imkan verecek bir tarzda inşa edildiğini söyledi. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Üniversite kampüsünde yapımı tamamlanan Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi ile yapım çalışmaları devam eden Merkezi Araştırma Laboratuvarları binasında incelemelerde bulundu. Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi’ni ve Merkezi Araştırma Laboratuvarları binasını inceleyen Rektör Aslan, Yapı İşleri Dairesi Başkanı Makbule Hümeyra Ünlü ve yetkili personelden yapılar hakkında bilgi aldı.

950 KİŞİLİK KAPASİTEYE SAHİP
8.800 metre karelik alan üzerine kurulu Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi içerisinde 10 adet idari ofis, 1 adet VİP salonu, 1 adet 950 kişilik salon, 1 adet 167 kişilik salon, 1 adet 108 kişilik salon, 1 adet toplantı salonu, otopark, fuaye alanı, kulüp odası ve sosyal alan bulunuyor. 4400 metre karelik alan üzerine kurulu Merkezi Araştırma Laboratuvarları binasında ise 30 laboratuvar, 14 araştırma ofisi, 5 çalışma ofisi, sterilizasyon odaları, seminer odası, toplantı odası, lisansüstü ofisi, küf testi odası, gıda yem cihaz odası, kromotografi cihaz odası, degradasyon test odası, besi yeri hazırlama ve otoklav odası, ekim odası ve inkübasyon odası bulunuyor.

ULUSLARARASI PANEL YAPILABİLECEK KAPASİTEDE
Üniversitenin, asli görevleri olan eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinin yanı sıra Kırıkkale ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermesi için teknik altyapı iyileştirme ve inşa çalışmalarının önemli olduğunu ifade eden Rektör Aslan, “Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezimiz, ulusal ve uluslararası seviyede üst düzey panel, konferans, seminer, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılmasına imkan verecek bir tarzda inşa edildi. Merkezimizin ve burada yapılacak etkinliklerin öğrencilerimiz başta olmak üzere paydaşlarımızın akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine, şehrimizin ve Üniversitemizin tanınmasına önemli katkıları olacağına inanıyorum.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
“Yapımı büyük oranda tamamlanan Merkezi Araştırma Laboratuvarlarımız da sahip olduğu teknik imkanlarla, akademik çalışmalara katkı sağlayacağı gibi, bazı test ve deneylerin ilimizde yapılmasına imkan sağlamasıyla sanayicilerimizin, sektörel firmaların çalışmalarını kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır. Teknolojik olarak üst seviyede bir donanıma sahip Merkezi Araştırma Laboratuvarlarımızın, bölgemizdeki üniversiteler, akademisyenler, farklı sanayi ve sektör kolları için de tercih edilen cazip bir merkez olacağını düşünüyorum. Binalarımızın yapımında desteğini esirgemeyen devlet büyüklerimiz başta olmak üzere, projesinde ve yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Haber:Yunus Emre Altundağ 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerle buluşuyor 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi’ne kongre merkezi

İlginizi Çekebilir

Yaralı köpek tedavi edildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

87181

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171