KIRIKKALE
24°
00:55

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale’de Bozkır Dağcılık Kulübü Kuruldu

En tehlikeli sporlardan biri olan “Dağcılık”, sevenleri tarafından Kırıkkale'de yeni bir dağcılık kulübü kuruldu. Eski ve tecrübeli dağcılar tarafından kurulan Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Kulübü, Kırıkkale’de dağcı ve doğaseverlerin yeni adresi olacak. 


DOĞASEVERLERİ BİR ARAYA GETİRECEK
Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Kulübü, doğa sevgisini içinde hisseden, tabiata merakı olan her yaştan insanı Kırıkkale'de bir araya getirmeyi hedefliyor. 

ADETA SORUNLARDAN KAÇIŞ YÖNTEMİ
Kulübün Kurucu başkanı Vedat DURUDOĞAN yaptığı açıklamada; “Cep telefonlarının internetin insanları esir aldığı bu dönemde doğada olmak doğayla buluşmak hem fiziksel, hem mental sağlık açısından çok önemli olduğunu ve herkesi doğayla buluşturmak istediklerini” ifade etti.

TAM DEMOKRATİK KULÜP OLACAK
Vedat DURUDOĞAN kulübün ilkelerini de şu sözlerle sıraladı; “Kulübümüz,  şahıslara göre değil, ilkelere göre yönetilen bir kulüp olacak. Yönetim tüm üyelerin katılımıyla belirlenecek, genel kurullara tüm üyeler davet edilerek demokratik seçimler yapılacak. Kulüp ile ilgili genel işler ve faaliyetler ekip halinde yapılacak ve ekip ruhu hep dinamik tutulacak. Sporcu ahlakı ve dağcılık etik değerlerine bağlı kalınacak.” 

EĞİTİME ÖNEM VERİLECEK
“Faaliyetlerde dağcılığın getirdiği düzen ve disiplinden ödün verilmeyecek. Dağcılık ve diğer doğa sporlarında eğitime önem verilecek. Üyelerin eğitim almaları teşvik edilecek. Faaliyetlerde tek kullanımlık plastik malzeme kullanılmayacak. Çevreyi kirletmeme konusunda hassas davranılacak. Her konuda şeffaf olunacak ve sürekli üyeler bilgilendirilecek.” Ayrıca kulüp başkanı Vedat Durudoğan, doğada olmayı seven ya da isteyen herkesi kulüp faaliyetlerine davet etti.

Haber: Burak Şenol 


 

İlginizi Çekebilir

Enkaz altında kalan polis memurunun ismi sokağa verildi

İlginizi Çekebilir

Su taşkını, Ankara-Kırıkkale yolunu kapattı

İlginizi Çekebilir

Öğrencilere yemek desteği

Haber Yorumları

Yorum Yaz

75825

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171