KIRIKKALE
22°
03:52

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale’de evlenecekler! Bu fırsatı kaçırmayın

Evleneceklere verilecek faizsiz evlilik kredisinin şartları neler? Ne zaman verilecek? Verilecek kredinin de şartları belli oldu peki, yeni evleneceklere verilecek faizsiz evlilik kredisi ne zaman alınabilecek? Kimler alabilecek?


ÖZEL HABER

EVLECENEK GENÇLERE DESTEK OLUNMASI HEDEFLENİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın bir tarihte yürürlüğe girmesi beklenen evlilik kredisinin önemli detaylarını açıkladı. Pilot bölge olarak deprem bölgesinde yaşayan gençlere yönelik başlayacak bu projenin startının verilmesi için çalışmaların tamamlandığı belirtildi.

NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıkladığı bilgilere göre, projenin önümüzdeki günlerde mecliste görüşülmek üzere çalışmaların tamamlandığı ve yeni yılla birlikte hayata geçmesi bekleniyor.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?
Kredi Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere verilecek. Faiz uygulanmayacak kredinin detayları ise, iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira olarak öne çıkıyor.

EVLİLİK KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?
Faizsiz evlilik kredisi için kriterleri de açıklayan Bakan Göktaş, "18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek." dedi.

Haber:Süleyman Ok

İlginizi Çekebilir

Okullarda ücretsiz yemek uygulaması başladı

İlginizi Çekebilir

Almaz: “Emlakçılarımız daima depremzedelerin yanında”

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de arkadaşını tüfekle öldüren çocuk tutuklandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

46203

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171