KIRIKKALE
27°
02:24

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’de kilosu adeta altınla yarışıyor!

Kırıkkale’de kilosu adeta altınla yarışıyor!


SOFRALARIN OLMAZSA OLMAZI

Kırıkkale’de sevilen lezzeti kuru bamyanın kilosu 1500 liraya satışa sunuluyor. Kuru bamya da artık herkesin tüketebileceği ürün olmaktan çıktı. Son yıllarda insan sağlığına olan faydaları ile kendinden söz ettiren bamya kurusunun faydaları ve fiyatının neden bu kadar yüksek olduğu merak ediliyor. Farklı mutfak kültürlerinde çeşitliliği ile göz dolduran ve adeta vitamin deposu olan bamyanın pek çok faydası var.


SAĞLIK İÇİN BÜYÜK FAYDALARI VAR

Faydaları arasında ilk olarak lif oranının yüksek olmasıyla uzun süreli tokluk hissi sağlaması geliyor. Vücuttaki toksinlerin atılmasına ve idrar yollarından bol su ile boşaltım yapılması sağlanan kuru bamya, mide ve sindirim sistemine dost bir bitkidir. Bunların yanı sıra enfeksiyonlara karşı da koruyucu etki sağlar.

HERKES BÜTÇESİNE GÖRE ALIYOR

Kilosu 1500 liradan satılan kuru bamyanın fiyatının neden bu kadar pahalı olduğunu ifade eden Fatih Taş, “Fiyatının bu kadar yüksek olmasının başlıca sebebi çok zahmetli bir iş olmasından kaynaklanıyor. Toplanması, iplere dizilmesi ve kurutması gerçekten zaman alıyor. Bamyaların her gün toplanması ve onlarla ilgilenilmesi gerekiyor. Sınırlı bölgede üretiliyor olması da fiyatının yükselmesinde büyük etkenler arasında yer alıyor.”

UZUN SÜRELİ TOKLUK HİSSİ SAĞLIYOR
“Şu anda fiyatının yüksek olması sebebiyle gelen müşteriler dizi dizi alım sağlıyorlar. Özel bir toprak ürünü olmasının yanı sıra pek çok faydası olan bir bitki türüdür. Lif oranının yüksek olması sebebiyle uzun süreli tokluk hissi sağlıyor. Mide ve sindirim sistemine de fazlasıyla dost bir bitkidir. Enfeksiyonlara karşı etki sağlamasıyla da biliniyor.” İfadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

Vatandaş Hepatite karşı bilgilendirildi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de yeni dönem için okullar yenileniyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de altın fiyatlarında son durum!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95594

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171