KIRIKKALE
19°
04:35

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale'de Kızılay’dan Filistin’e yardım kampanyası 

Kırıkkale Kızılay Şube Başkanlığı, İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırıların yaralarını sarmak amacıyla yardım kampanyası başlattı. 1 hafta boyunca sürecek olan yardım kampanyasına sağlanacak olan destekler, 10.00 ile 18.30 arasında kabul edilecek


GIDA, HİJYEN VE DİĞER MADDELER 
İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları durmadan devam ediyor. Bu duruma daha fazla sessiz kalamayan Kırıkkale Kızılay Şube Başkanlığı, Filistin için yardım kampanyası başlattı. Hüseyin Kahya Parkı alt girişine kurulan stantta toplanacak olan yardımlar, Filistin’e ulaştırılacak. 1 hafta boyunca sürecek olan yardımlar belirli saat aralıklarında toplanacak. Yiyecekten gıdaya, temizlik malzemelerinden daha birçok ürünler yardım kampanyasında toplanacak. 

TÜRKİYE’DE İNFİAL UYANDIRDI 
Yardım standının açılışında yapılan dualar sonrası konuşma yapan Kızılay Şube Başkanı Mustafa İşler, “9 Ekim’den beri devam eden İsrail-Hamas çatışması sonucunda İsrail’in Gazze’yi gece gündüz bombardıman altında tutup, sivil yerleşim yerlerini yirmi bine yakın konutu tahrip etmesi, bir çok camileri, okulları yıkması ve en son el-Ehli hastanesini bombalayıp yaralılardan, çocuklardan, kadınlardan oluşan bine yakın insanı öldürmesi ciddi manada tüm Türkiye’de infial uyandırdı.”

 FİLİSTİN’DE İNSANLIK KATLEDİLİYOR
İşler, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Karınca misali biz bu yangını söndüremesekte hiç olmazsa bir damla su taşır en azından safımız belli olur, belki bir gözyaşını dindirmeye bir sargı bezi bir ilaç alınmasına vesile olabiliriz düşüncesiyle bu yardım kampanyasını başlattık. Şu an Filistin’de insanlık katlediliyor. Filistin’de İslam katlediliyor. Filistin’de camiler ve insanlık yıkılıyor yerle bir ediliyor ve tüm dünya şu an bunu seyretmiyor hatta alkışlıyor. Allah biz Müslümanlara inşallah feraset, izan, yakın, inanç, şuur, bilinç versin. Ben değil biz demeyi, ben değil İslam demeyi, ben değil vatan demeyi, ben değil insan demeyi Allah bize nasip eylesin”

KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYALIM 
“Filistin Kızılay’ı Mısır üzerinden sadece beş saatlik bir yardım girişi yapabildiler. Türkiye’den üç uçak yaklaşık yirmi beş ton gıda, hijyen ve sağlık malzemeleri gönderildi ama bunlar hâla ulaştırılamıyor. Rabbim inşallah hepimize uyanmayı, kendimize gelmeyi nasip etsin. Dünya için ahiretimizi feda etmekten bizleri kurtarsın. Menfaat için davasını satanlardan, dünya için inancını satanlardan eylemesin. Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fani dünyada bıraktığın eserlere kıymet verme sözü üzerine Rabbim bize ahirette bizi kurtaracak eserler yapmayı nasip etsin. Rabbim bizi gösterişten, riyadan, hodfüruşluktan, menfaatperestlikten muhafaza eylesin.” 

Haber: Burak Şenol 
 

İlginizi Çekebilir

Engelli vatandaşlarımız toplumun ayrılmaz parçasıdır

İlginizi Çekebilir

Hacılar Kasabası’na asfalt atılıyor

İlginizi Çekebilir

Enkaz altında kalan polis memurunun ismi sokağa verildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68443

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171