KIRIKKALE
25°
05:21

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’nin hangi yemekleri meşhur?

İç Anadolu Bölgesi’nin tam merkezinde bulunan bozkır diyarı Kırıkkale, tarih ve kültürel zenginlikleriyle büyük değer taşıyor. Peki, bu kültürel zenginliklerde Kırıkkale’nin hangi yemekleri meşhur? Hiç merak ettiniz mi?


MUTFAKTA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Bozkır türküleri, savunma sanayisi, tarih ve kültür öbekleriyle dikkat çeken Kırıkkale, günümüzde Türk mutfağında önemli bir yere yere sahip. Cumhuriyet’in kurulma dönemlerinde gün yüzüne çıkan birbirinden çeşitli yemekler halen günümüzde yer almakta. Damaklarda unutulmaz lezzet bırakan hem yaz hem kış yemeklerini sizler için derledik. İşte Kırıkkale’nin bilmediğiniz ya da bildiğiniz o birbirinden lezzetli yemekler.

LEZZETLİ VE HER DAMAĞA UYGUN
Kırıkkale yemekleri oldukça lezzetli ve her damağa uygundur. Ayrıca, bu yemekler oldukça sağlıklıdır. Kırıkkale yemeklerinde genellikle bulgur, yoğurt, sebze ve et gibi sağlıklı malzemeler kullanılır. Örneğin, madımak yemeği, madımak otu, bulgur ve salça ile yapılan oldukça sağlıklı bir yemektir. Madımak otu, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca, madımak otu, içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

MADIMAK YEMEĞİ DİKKAT ÇEKİYOR
Kırıkkale yemekleri, Kırıkkale'nin zengin mutfak kültürüne de tanıklık etmektedir. Kırıkkale, Orta Anadolu'nun bir şehridir ve bu nedenle yemeklerinde Orta Anadolu mutfağının etkileri görülmektedir. Örneğin, Kırıkkale yemeklerinde yoğurt ve bulgur kullanımı oldukça yaygındır.

KIRIKKALE’NİN MEŞHUR YEMEKLERİ

YOĞURTLU TARHANA ÇORBASI

Kırıkkale'nin en meşhur yemeklerinden biri olan yoğurtlu tarhana çorbası, yoğurt, tarhana, soğan, sarımsak ve baharatlarla yapılan bir çorbadır. Bu çorba, özellikle kış aylarında oldukça sevilen bir çorbadır. Yoğurtlu tarhana çorbası, hem doyurucu hem de lezzetlidir.

TUVALAK

Kırıkkale'nin yöresel bir yemeği olan tuvalak, bulgur, soğan, sarımsak, domates ve baharatlarla yapılan bir yemektir. Bu yemek, özellikle etli olarak yapılmaktadır. Tuvalak, hem doyurucu hem de lezzetlidir.

KATMA AŞI

Kırıkkale’nin meşhur lezzetlerinden bir diğeri de Katma Aşı. Ayran ve yarmanın ahenkli uyumunu hissedeceğiniz bu pratik lezzetin tadına doyum olmuyor.

SIZGIT

Kırıkkale'nin yöresel bir yemeği olan sızgıt, kuzu eti, soğan, sarımsak, domates ve baharatlarla yapılan bir yemektir. Bu yemek, özellikle Kurban bayramında oldukça sevilen bir yemektir. Sızgıt, hem doyurucu hem de lezzetlidir.

OMAÇ

Kırıkkale'nin yöresel bir yemeği olan omaç, bulgur, soğan, sarımsak, domates ve baharatlarla yapılan bir yemektir. Bu yemek, özellikle etli olarak yapılmaktadır. Omaç, hem doyurucu hem de lezzetlidir.

MADIMAK

Madımak yemeği Kırıkkale'nin benzersiz tatlarından bir tanesidir. Bir sebze yemeği olan madımak yemeği oldukça sağlıklı bir yemektir. Madımak yemeği yüksek lif içeren bir yemek olduğundan dolayı zayıflamak isteyenlerin de tercih edeceği bir yemektir. Bulgur ve salça ile hazırlanan ve içerisinde madımak otu yer alan bu yemek mutlaka denemeniz gereken bir yöresel yemektir. Kırıkkale'de hemen hemen her yerde bulabileceğiniz bir yemektir.

SARIĞI BURMA

Kırıkkale'nin çıtır lezzetlerinden bir tanesi olan sarığı burma oldukça güzel bir tatlıdır. Kırıkkale ile özdeşleşmiş bir tatlı olan sarığı burma tatlısı şerbetli tatlılardan biridir.

KESKİN TAVA

Kırıkkale'ye özgü olan bir tava yemeğidir. Keskin tava yemeği, kebap yemeklerinin başında yer almaktadır. Doğranmış biber ve domatesler ile birlikte içerisine kuzu eti ilave edilerek yapılan bir yemektir.

İlginizi Çekebilir

Şehit ailelerinden Öztürk’e ziyaret

İlginizi Çekebilir

Romanya’dan Kırıkkale’ye geldiler

İlginizi Çekebilir

Öztürk, “Kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

56729

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171