KIRIKKALE
32°

KPSS sınavı iptal edildi!

31 Temmuz tarihinde yapılan, ve soruların sızdırıldığı iddia edilen KPSS sınavı iptal edildi. Yaşanan son dakika gelişmesini ÖSYM yeni Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy duyurdu.


SINAV İPTAL EDİLDİ
ÖSYM tarafından 31 Temmuz tarihinde yapılan KPSS sınavının ardından, sınav sorularının sızdırıldığı iddia edilmiş, olay ülke gündemine oturmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duruma müdahale etmiş ve olaya ilişkin soruşturma başlatılmasına yönelik talimat vermişti. Hemen ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmış ve Aygün’ün yerine Bayram Ali Ersoy atanmıştı. Milyonlarca lisans mezunu genç yaşanan olayları endişe ile takip ederken, son dakika haberi Ersoy’dan geldi. ÖSYM yeni Başkanı Ersoy, KPSS sınavının iptal edildiğini açıkladı. Söz konusu iptaller sadece yapılan ilk oturumla da sınırlı kalmadı. Ersoy, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini açıkladı.

TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ
Yeniden yapılacak olan sınavda adaylardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceni belirten Ersoy, "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Nüfus Müdürlüğü’nde KPSS mesaisi 

İlginizi Çekebilir

Önal: “Gençlerimizin umudunu çalmayın!”

İlginizi Çekebilir

KPSS sınavına ilişkin yeni iddialar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

46038

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171