KIRIKKALE
24°

Kutluca: “Üretim çarkları yerine algı çarkları dönüyor”

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, haftalık olarak gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kutluca, son açıklanan enflasyon rakamlarının gerçekçi olmadığını ifade ederek, “TÜİK marifetiyle milyonları


YENİ YÜZYILA YARAŞIR BİR TÜRKİYE’Yİ İNŞA ETMEYE KARARLIYIZ
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, 2023 yılının ilk haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kutluca, başta ekonomi olmak üzere birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. 2022 yılının hafızalarda en badireli yıl olduğunu kaydeden Kutluca, yılın ilk iki ayının ardından peş peşe gelen hadiseler nedeniyle korkunç bir manzaranın olduğunu belirtti. 2023 yılının değişim yılı olması gerektiğini vurgulayan Kutluca, “Bizler 2023 yılının değişim, yeni bir başlangıç ve umut yılı olarak hatırlanması gerektiğine inanıyoruz. Cumhuriyetimizin 1’inci asrını tamamlayacağımız bu yılda yeni bir dönemi başlatarak yeni yüzyılımıza yaraşır bir Türkiye inşa etmeye kararlıyız. Elbette bu, milletimizin tercihi neticesinde gerçekleşecek bir durumdur. Onun için de milletimizin bu seçimlere giderken daha büyük ferasetle oyunu kullanacağına, neticede bugün içinde yaşadığı problemlerin çözümünü üretecek bir yapıyı iktidara getirmekte kararlılık göstereceğini ümit ediyorum” dedi.

İKTİDAR ADETA HAYAL SATIYOR
AK Parti’nin son aylarda açıkladığı müjdelere değinen Kutluca, açıklanan müjdelerin, iktidarın hükümette kalma süresini uzatmak için atılan adımlar olduğunu belirtti. AK Parti’nin ekonomide öngörülemez bir dönem inşa ettiğini vurgulayan Kutluca, “İktidar her hafta müjdeler açıklıyor. Ya yeni gaz yatakları bulunuyor ya yıllardır çözüm bekleyen sorunlara kısmi bir müdahale yapılıyor. AK Parti iktidarı şimdilerde yeni bir tarihi dillerine doladı. “Enflasyon ne zaman düşecek?” diye soruluyor; cevap Mart-Nisan gibi, “TOGG ne zaman yollarda olacak?” Nisan-Mayıs gibi, “Madem bu kadar gaz buldunuz, peki ne zaman kullanıma alacaksınız?” Mart-Nisan gibi. “Peki, EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alacak? Cevap yine aynı “Nisan gibi” diyorlar. Çok net ifade ediyorum; aslında bu sorulara “seçimden hemen önce” diyemedikleri için, “biz hayal satıyoruz, tek derdimiz seçimleri kurtarmak” diyemedikleri için işte böyle lafı eğip büküyorlar” ifadelerini kullandı.

MİLYONLARCA KİŞİNİN HAKKINA GİRDİLER
Muhalefetin iktidara yaptığı uyarıları dinlemeyerek, iç düşman gibi gösterildiğini belirten Kutluca, iktidarın başarısızlıklarını gizlemek için suni gündem oluştuğunu ifade etti. Kutluca, “AK Parti, olmayan başarılarını büyük başarılar elde etmiş gibi takdim etmeyi huy edindi. Baz etkisiyle düşen enflasyon rakamlarıyla “enflasyonu düşürdük” diye övünemezsiniz. Dış ticaret açığı rekor kırarken, sadece ithalat rakamları üzerinden başarı hikâyesi anlatamazsınız. TÜİK marifetiyle milyonların hakkına girmenize rağmen “maaşlara şu kadar zam yaptık” diye eksik verdiğiniz enflasyon farkını dahi maaşlara zam yapmış gibi göstererek bu işten kurtulamazsınız. "IMF’ye borcumuzu bitirdik” diye övünürken, diğer taraftan Rusya, Katar ve Suudi Arabistan’dan gelecek birkaç milyar dolara muhtaç hale düşen bir iktidar ile karşı karşıyayız. Üretim çarkları değil, algı çarkları dönüyor.” 

SAADET PARTİSİ OLARAK BİZ SAHADAYIZ
Saadet Partisi olarak ülkenin gerçek gündemine odaklandıklarına işaret eden Kutluca, iktidarın gündemine kapılmayacaklarını belirterek, “Tüm kadrolarımızla sahadayız. Her yerde insanımızla birlikteyiz. İl, ilçe demiyorum; köy köy, sokak sokak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çarşı pazarda, köy kahvehanelerinde, esnafımızın dükkânında vatandaşlarımızla bir araya geliyor, milletimizin gerçek sorunlarını ve gündemini bizzat dinleyerek çözüm önerilerimizi de kendilerine aktarıyoruz. Bu nedenle iktidarın tatlı masalları ile milletimizin gerçek ve acı tecrübeleri arasındaki devasa farkın gayet farkındayız” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 
 

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Tarım ve hayvancılık bir milli güvenlik meselesidir”

İlginizi Çekebilir

Saadet Partisi, liderler turuna hazırlanıyor

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Hayat pahalılığı, milletin belini büküyor”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

93037

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171