Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi bünyesinde görev yapan öğretmenler Cansu Güler ve Hande Turancı Torun tarafından gerçekleştirilen seminerler, Millî Eğitim Bakanlığı Genç AR-GE çalışmaları kapsamında yapıldı. Kırıkkale Fen Lisesi ve Osman Gazi Fen Lisesi öğrencilerinin katıldığı programda, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Olimpiyatlarının amacı, başvuru süreci ve sınav aşamaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.
Seminerlerde, bilim olimpiyatlarının öğrencilerin analitik düşünme, problem çözme ve araştırma becerilerini geliştirmedeki önemine vurgu yapıldı. Öğrencilere olimpiyatlara hazırlık sürecinde izlenebilecek yöntemler, çalışma stratejileri ve kaynak önerileri de aktarıldı.
Program sonunda öğrenciler merak ettikleri soruları yöneltme fırsatı bulurken, yetenekli gençlerin bilimsel çalışmalara yönlendirilmesinin ve ulusal düzeyde başarıların artırılmasının hedeflendiğine dikkat çekildi.

Kadın girişimciler için yeni adımlar atılıyor

Kırıkkale’de kaçak silah operasyonu!

Kaplan: “Katil İsrail diye haykırmaya devam edeceğiz”
Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale
info@gazetekale.com
03183331171
03183331171