KIRIKKALE
21°
00:55

Akşam'a Kalan Süre

Metrekareye 42 kilogram yağış düştü

Yaz mevsimi tam kendini iyiden iyiye hissettirdi derken aniden bastıran sağanak yağışlar zaman zaman hayatı olumsuz etkiledi. Hafta sonu sağanak yağışın etkisi altına giren Kırıkkale'de metrekareye 28 kilogram yağış düştü.


SÜRÜCÜLER TRAFİKTE ZOR ANLAR YAŞADI
Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların görüldüğü Kırıkkale, hafta sonu aniden bastıran sağanak yağışlarla bir nebze de olsa serinledi.  Aniden bastıran yağışın adından bazı mazgal ve derelerin taşması sonucu anayollarda sel yaşandı. Kent merkezinde akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı.

EKİPLER YOLLARDA TEMİZLEME YAPTI 
Sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlardan bazıları, taksi durakları, ATM'ler ve iş yerlerinin tenteleri altında yağmurun dinmesini bekledi, bazıları ise sağanağa aldırmadan yürümeye devam etti. Yağış nedeniyle özellikle Millet Bulvarı su birikintisi dolayısıyla araç trafiğine kapatıldı. Bazı araçlar suda kalınca vatandaşların yardımıyla yol kenarına alındı.
Bazı ev ve dükkanları su bastı. Ev ve dükkanlarının önü çamurla dolan vatandaşlar kürek ve fırçalarla temizlik yaparken, Kırıkkale Belediyesi’ne ait iş makineleri de yolları temizledi.

VALİLİK KİLOGRAM ORANLARINI PAYLAŞTI 
Kırıkkale Valiliği ise 04.06.2022 saat 06:00 - 05.06.2022 saat 06:00 arası gerçekleşen toplam yağışların metrekareye düşen kilogram oranını paylaştı. Metrekareye en fazla yağışın düşme oranlarına göre Yahşihan'a 42,4 kilogram, Kırıkkale şehir merkezine 28 kilogram, Kılıçlar köyüne 26,7 kilogram, Keskin'e 23,4 kilogram, Hacılar'a 16,1 kilogram, Balışeyh'e 10 kilogram, Karakeçili'ye 6 kilogram, Keskin Kasımağa köyüne 3 kilogram, Sulakyurt’a 1 kilogram, Çelebi'ye 0,9 kilogram yağış düştü.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Botunuzu, montunuzu çıkartın! Kış geliyor

İlginizi Çekebilir

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!

İlginizi Çekebilir

Sağanak yağış sele döndü, köy yolu ulaşıma kapandı!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

76526

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171