KIRIKKALE
25°
01:14

Akşam'a Kalan Süre

Milletvekili Öztürk: "150 kişilik polis açığı giderilmeli"

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili MDK Başkanı Av. Halil Öztürk, İçişleri Bakanlığı 2024 yılı Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşma yaptı. Öztürk, Kırıkkale’nin ihtiyacı olan 150 kişilik polis açığının giderilmesi noktasında talepte bulundu.


OPERASYONLAR TAKDİR TOPLUYOR
Kırıkkale MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk, İçişleri Bakanlığı 2024 yılı Plan ve Bütçe Komisyonunda söz aldı. Öztürk, “İçişleri Bakanlığımız özellikle son yıllardaki etkin ve kararlı çalışmalarıyla vatandaşımızın ve her kesimin takdirini toplamış durumdadır. Zira terörle mücadele, huzurun ve asayişin sağlanması, güvenliğin en üst düzeyde tutulması, kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadele gibi alanlarda yürütülen çalışmalar hepimizi gururlandırmaktadır. Yine, Millî Savunma Bakanlığı, MİT iş birliğiyle koordineli şekilde hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımızın ötesinde yapılan operasyonlar da bizleri mutlu etmektedir” dedi.

İNLERİNİ YOK EDECEĞİZ
Öztürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak terörle mücadelede asayişin sağlanması ve güvenliğin temin edilmesi noktasındaki hassasiyet en üst düzeydedir, bu herkesin malumudur. Zira güvenlik olmadan ne demokrasi var olabilir ne de yaşayabilir, ancak huzurlu bir ülkede demokrasi tam anlamıyla kurumlarıyla varlığını sürdürebilir. Allah'a şükür, hızlı ve emin adımlarla gelişen ve büyüyen savunma sanayimiz sayesinde kendi teknolojik gücümüz ve yetişmiş kadrolarımızla hain terör örgütlerinin ve teröristlerin başına balyoz gibi inmekteyiz. Ant olsun onlara göz açtırmayacağız, inlerini başlarına yıkıp alayını orada yok edeceğiz.”


KIRIKKALE’NİN SORUNLARINI ANLATTI
“Ülkemiz son yıllarda artan göç dalgasıyla da karşı karşıyadır. Bu noktada, İçişleri Bakanlığı göçmen kaçakçılığı ve kaçak yollarla ülkeye giren sığınmacıların tekrar ülkelerine dönüşü noktasında etkili ve verimli bir çalışma da ortaya koymaktadır, buna da tanığız. Seçim bölgem Kırıkkale'nin de yaklaşık 150 kişilik bir polis memuru ihtiyacı vardır. Bu hem görev yapan polislerimizin bir nebze olsun rahatlaması hem de huzurun ve güvenin sağlanması açısından bizim için önemlidir. Bu konuda bu sorunu giderirseniz ayrıca müteşekkir kalacağız. Yine, bir diğer nokta da Sulakyurt ilçemizde Sulakyurt Kaymakamlığı hizmet binasının yenilenmesi işidir. Yaklaşık elli yıllık hükûmet konağı şu an itibarıyla ciddi bir deprem tehdidi altındadır.”

HÜKÜMET KONAĞI PROJELERİ TAMAMLANDI
“Tabii, depreme ayrılan bütçeyi de biliyorum ancak. Bina hasarlıdır, ciddi manada tamirat ve tadilatla da toparlanacak bir durumda değildir. Yaklaşık elli yılı buldu hükûmet konağı. Buranın ihalesi de yapılmıştı ama 19 Şubatta ihalesi vardı yapılacaktı daha doğrusu. Bütün projeler tamamlandı, malum deprem sebebiyle iptal edildi. 2024 yılı bütçesinde bu konuya da bir kaynak ayırırsanız ayrıca müteşekkir olacağımızı bildiriyor; yine, 2024 yılı İçişleri Bakanlığı bütçesinin hem ülkemize hem de İçişleri Bakanlığına hayırlar getirmesini diliyor; yine, emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Haber:Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de engelli ve eski hükümlülere hibe desteği

İlginizi Çekebilir

Bayram tatilinde "kilit kavşak" Kırıkkale'den yaklaşık 800 bin araç geçti

İlginizi Çekebilir

Türk Eğitim-Sen Cumhuriyet’in 100. Yaşını kutladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

34888

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171