KIRIKKALE
21°
02:31

Öğleye kalan Süre

MKE’den işçileri sevindirecek zam

Savunma sanayi alanında önemli işlere imza atan Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. burada alın teri döken işçilerini de unutmadı. Yönetim tarafından alınan karar gereği işçilerin saatlik ücretlerine 4 TL zam yapıldı.


İŞÇİLERİMİZİN DAİMA YANINDAYIZ 
Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. toplu iş sözleşmesi kapsamındaki tüm çalışanların saatlik ücretlerine 4.00 TL ilave iyileştirilme yaptı. İşçilere yönelik bu sevindirici haberi paylaşan MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, “Şirket olarak yakaladığımız başarılara bağlı olarak siz çalışanlarımıza daha iyi imkanlar sunmak amacıyla gereken özverileri her alanda gösteriyor ve göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

SÖZLEŞME ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİLECEK 
Akdere, konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi “2022 Mart ayında Milli Savunma Bakanlığımıza bağlı işyerlerinde yapılacak olan ücret artışları da dikkate alınarak, 15.02.2022 tarihinden geçerli olmak üzere toplu iş sözleşmesi kapsamındaki tüm çalışanlarımızın saatlik ücretlerine 4,00 TL ilave iyileştirme yapılmasına ve bundan sonra yapılacak ücret ve diğer sosyal haklarla ile ilgili düzenlemelerde toplu iş sözleşmesi çerçevesinde hareket edilecek.”

AYLIK BRÜT YÜZDE 33+ BİN TL ARTIŞ 
“Savunma sanayi şirketlerinde çalışanların ücret artışları dikkate alınarak Şirketimizde aylık ücretli çalışanların aylık brüt ücretlerine %33 + 1.000,00 TL (Bin TL) artış yapılmasına,
Şirket ve birim performans hedeflerinin gerçekleşme durumuna bağlı olarak, tüm çalışanlarımıza azami 2 aylık brüt ücret tutarında yılsonu performans primi verilmesi uygulamasının hayata geçirilmesine, Yurt içi iş seyahatlerinde ödenen günlük harcırah tutarının 115 TL’den 160 TL’ye yükseltilmesine, Tüm işyerlerimizde işyerlerine gidiş ve gelişlerde Şirketimiz tarafından servis hizmeti sağlanmasına, Karar verilmiştir. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını dileriz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Fikret Karabudak stadyumu'nun ismi nereden geliyor?

İlginizi Çekebilir

Poşet ücretine zam 

İlginizi Çekebilir

Oto gaza bir zam daha

Haber Yorumları

Yorum Yaz

81842

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171