KIRIKKALE
25°
02:50

Öğleye kalan Süre

Modern Sera Kurulumu


 

SERA KURULUMU VE MODERN SERA SİSTEMLERİ

Sera kurulumu ile birlikte bitki yetiştiriciliğinde oluşabilecek dış faktörlerin zararlı etkilerini kaldırmak, gerekli iklim şartlarını oluşturmak, uygun malzeme seçeneklerini tercih etmek (cam, polikarbon, naylon (polyetilen) ) farklı kültür tekniklerini (topraklı-topraksız tarım) kullanmak, sebze ,meyve, kesme çiçek, tohum ve fide gibi farklı yetiştiricilikleri yapabilmek gibi sunduğu avantajları incelerken modern sera sistemleri kullanımının bize sağladığı faydalardan bahsedeceğiz.

Burada bahsi geçen modern sera sistemleri sulama, gübreleme, nemlendirme, ısıtma, soğutma, perdeleme, havalandırma gibi sistemlerdir. Bu sistemler iş gücüne en az şekilde bağımlı kalan ve teknoloji kullanımını içinde barındıran sistemlerdir.Dış faktörlerin etkisini kaldırma imkanıÜretimi yapılmak istenen bitki için mevcut iklim koşullarının, coğrafi koşulların ve topoğrafik koşulların elverişsiz olduğu yerlerde bitkinin yetişmesi için gereken şartları yapay olarak elverişli hale getirmek üzere inşa edilmiş kapalı ortamlara sera denir.

Sera kurulumu ve modern sera sistemleri kullanımı sayesinde coğrafi şartlar ve iklim koşullarından etkilenme durumu ciddi oranda kontrol altına alınabilir çünkü seralar bitkiyi dışarıdaki elverişsiz yağış, sıcaklık değerleri, rüzgar ve diğer zararlı etmenlerden korurken aynı zamanda bitkinin ihtiyacı olan ışık geçirgenliğine sahip kısmen şeffaf ve bulunacağı bölgedeki mevcut iklim koşulları ve coğrafi koşullar, yetiştirilecek ürün ve bütçeye göre farklı büyüklüklerde, farklı geometrik şekillerde ve farklı malzemelerle kurulabilen yapılardır. Ayrıca ısıtma, soğutma, sulama, perdeleme, nemlendirme sistemleri ve farklı yetiştirme kültürleri gibi modern sera sistemleri kullanımıyla kalite ve verim yüksek oranda artırılabilir.

Gerekli iklim şartlarını oluşturabilmekÖzellikle seralarda yetiştiriciliği yapılan yeşil yapraklı bitkiler kloroplast içerdikleri için belirli miktarda ışığa ihtiyaç duyarlar ve her bitkinin yetişebilmesi için belirli bir sıcaklık ve nem değerine ihtiyacı vardır. Bu her bitki için farklı değerlere sahip olsa da genel olarak sera içi sıcaklık en düşük 14-12 derece ve en yüksek 30-32 derece dolaylarında olmalıdır sera içi nem ise %70-75 dolaylarında olmalıdır örneğin düşük nem bitki gelişim faaliyetlerini yavaşlatırken yüksek nemde varsa hastalığın sera içinde daha hızlı yayılmasına neden olabilir. Sera içi ısı, nem, ışık değerleri modern sera sistemleri sayesinde optimal düzeye getirilebilir.

Yazının devamı ve daha fazla detaylı bilgi almak için: https://www.bhkgreenhouse.com/tr/sera-kurulumu-ve-modern-sera-sistemleri-akademi-tr/ 'a tıklayınız.

İlginizi Çekebilir

Evi yaktı, oturup bali çekti, itfaiyecileri görünce kayıplara karıştı

İlginizi Çekebilir

Pamukçu; “Parti kapatılmasına karşıyız”

İlginizi Çekebilir

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan Bayram müjdesi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

22488

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171