KIRIKKALE
19°
02:3

İmsak'a Kalan Süre

Öğrencilerden "Başka bir Mustafa" adlı oratoryo

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 85'inci yıl dönümünde öğrenciler tarafından hazırlanan "Başka bir Mustafa" adlı oratoryo gösterisi yapıldı.


PROGRAM DÜZENLENDİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85'inci yılında saygı ve özlemle Kırıkkale'de düzenlenen törenlerle anıldı. Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde program düzenlendi.

ATATÜRK'E NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR
Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan tarih öğretmeni Ahmet Erdal, "Bize İstiklalimizi sağlayan, vatanın kurtulmasını gerçekleştiren ve Türkiye Cumhuriyeti'ni armağan eden Türk milletine, onun yetiştirdiği Atatürk'ün silah arkadaşlarına ve Kurtuluş Savaşının lideri Mustafa Kemal Atatürk'e ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Konuşma sonrasında Kırıkkale Lisesi öğrencileri tarafından "Başka bir Mustafa" adlı oratoryo gösterisi yapıldı, şiirler okundu. Anma törenine Vali Mehmet Makas, AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, CHP Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

İlginizi Çekebilir

100 yıllık büyük destan 

İlginizi Çekebilir

Öğrencilerden "Başka bir Mustafa" adlı oratoryo

İlginizi Çekebilir

Zaferlerle dolu şanlı bir tarihe sahibiz

Haber Yorumları

Yorum Yaz

71989

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171