KIRIKKALE
27°
07:50

Öğleye kalan Süre

Öğrencilere yemek desteği

Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı imkanlarla Kırıkkale'de 3 bin öğrenci, ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor.


OKUL VE PANSİYONLARA ULAŞTIRILIYOR
İl genelindeki okullarda eğitim gören tüm kademelerdeki taşımalı sistem kapsamında 2 bin öğrenci ile pansiyonlarda kalan 1000 öğrencinin yemeği, Kırıkkale Öğretmenevi ile Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde hazırlanıyor. Gece saatlerinde hazırlanmaya başlanan yemekler, okul ve pansiyonlara ulaştırılıyor.

3 ÖĞÜN ŞEKLİNDE DEVAM ETMEKTE
İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Yahşihan Ahmet Sandalcı Anadolu Lisesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızca Kırıkkale'de taşımalı eğitim yapan okullar ile pansiyonlu okullarda günlük ortalama 3 bin çocuğumuza sıcak yemek vermekteyiz. Pansiyonlu okullarımızda yemekler günlük 3 öğün şeklinde devam etmektedir.” 

SICAK VE KALİTELİ YEMEK SUNULUYOR 
Amacımız, çocuklarımıza ev yemeği tadında sıcak ve kaliteli yemek sunabilmek. Bu anlamda yemeklerimiz uygulama oteli ve öğretmenevimizde yapılmaktadır." diye konuştu. 11. sınıf öğrencisi Efe Uçar da okulda devlet tarafından ücretsiz öğle yemeği verildiğini belirterek, yemeklerden memnun olduklarını dile getirdi. Uçar, menüde bazen sulu yemek bazen de ekmek arası olduğunu aktardı.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

Vali Mehmet Makas, gönülleri kazanıyor 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Bozkır Dağcılık Kulübü Kuruldu

İlginizi Çekebilir

85 yıllık özlem hiç bitmeyecek

Haber Yorumları

Yorum Yaz

42186

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171